Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų bulvių
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek petražolių
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių (grūdeliai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 100 gramų žirnių (šviežūs arba šaldyti)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai sulčių (citrinų, šviežiai spaustos)
  • 450 gramų sluoksniuotos tešlos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia nuskutame ir mažais gabalėliais supjaustome bulves.
    Dedame bulves į puodą su pasūdytu vandeniu, paverdame iki užvirimo ir tuomet paverdame dar apie 9 min. verdančiame vandenyje.
    Tuomet sudedame žirnelius, paverdame dar 1 min. ir nupilame vandenį.
    Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname keptuvėje su sviestu iki auksinės spalvos, tuomet sudedame garstyčių grūdelius, druską, pipirus.
    Pakepintus svogūnus sudedame į indą su bulvėmis bei žirniais, supilame citrinos sultis, suberiame susmulkintas petražoles ir atsargiai išmaišome, kad viskas nesusitrintų į piurė.
    Iškočiojame tešlą, supjaustyti kvadratais, į vidurį dedame pasigamintą įdarą, kraštus patepame išplaktu kiaušiniu ir, perlenkę į į trikampį, sulipiname kraštus.
    Kepame 20-25 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Skanaus.

Autorius: Agnė

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų bulvių
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek petražolių
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių (grūdeliai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 100 gramų žirnių (šviežūs arba šaldyti)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai sulčių (citrinų, šviežiai spaustos)
  • 450 gramų sluoksniuotos tešlos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia nuskutame ir mažais gabalėliais supjaustome bulves.
    Dedame bulves į puodą su pasūdytu vandeniu, paverdame iki užvirimo ir tuomet paverdame dar apie 9 min. verdančiame vandenyje.
    Tuomet sudedame žirnelius, paverdame dar 1 min. ir nupilame vandenį.
    Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname keptuvėje su sviestu iki auksinės spalvos, tuomet sudedame garstyčių grūdelius, druską, pipirus.
    Pakepintus svogūnus sudedame į indą su bulvėmis bei žirniais, supilame citrinos sultis, suberiame susmulkintas petražoles ir atsargiai išmaišome, kad viskas nesusitrintų į piurė.
    Iškočiojame tešlą, supjaustyti kvadratais, į vidurį dedame pasigamintą įdarą, kraštus patepame išplaktu kiaušiniu ir, perlenkę į į trikampį, sulipiname kraštus.
    Kepame 20-25 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Skanaus.

Autorius: Agnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų