Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 200 gramų bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek petražolių
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių (grūdeliai)
- 1 vienetas svogūnų
- 100 gramų žirnių (šviežūs arba šaldyti)
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 3 valgomieji šaukštai sulčių (citrinų, šviežiai spaustos)
- 450 gramų sluoksniuotos tešlos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia nuskutame ir mažais gabalėliais supjaustome bulves.
Dedame bulves į puodą su pasūdytu vandeniu, paverdame iki užvirimo ir tuomet paverdame dar apie 9 min. verdančiame vandenyje.
Tuomet sudedame žirnelius, paverdame dar 1 min. ir nupilame vandenį.
Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname keptuvėje su sviestu iki auksinės spalvos, tuomet sudedame garstyčių grūdelius, druską, pipirus.
Pakepintus svogūnus sudedame į indą su bulvėmis bei žirniais, supilame citrinos sultis, suberiame susmulkintas petražoles ir atsargiai išmaišome, kad viskas nesusitrintų į piurė.
Iškočiojame tešlą, supjaustyti kvadratais, į vidurį dedame pasigamintą įdarą, kraštus patepame išplaktu kiaušiniu ir, perlenkę į į trikampį, sulipiname kraštus.
Kepame 20-25 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 200 gramų bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek petražolių
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių (grūdeliai)
- 1 vienetas svogūnų
- 100 gramų žirnių (šviežūs arba šaldyti)
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 3 valgomieji šaukštai sulčių (citrinų, šviežiai spaustos)
- 450 gramų sluoksniuotos tešlos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia nuskutame ir mažais gabalėliais supjaustome bulves.
Dedame bulves į puodą su pasūdytu vandeniu, paverdame iki užvirimo ir tuomet paverdame dar apie 9 min. verdančiame vandenyje.
Tuomet sudedame žirnelius, paverdame dar 1 min. ir nupilame vandenį.
Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname keptuvėje su sviestu iki auksinės spalvos, tuomet sudedame garstyčių grūdelius, druską, pipirus.
Pakepintus svogūnus sudedame į indą su bulvėmis bei žirniais, supilame citrinos sultis, suberiame susmulkintas petražoles ir atsargiai išmaišome, kad viskas nesusitrintų į piurė.
Iškočiojame tešlą, supjaustyti kvadratais, į vidurį dedame pasigamintą įdarą, kraštus patepame išplaktu kiaušiniu ir, perlenkę į į trikampį, sulipiname kraštus.
Kepame 20-25 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą