Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai bananų
  • 100 gramų graikinių riešutų
  • šiek tiek kavos (tirpinta)
  • 400 gramų grietinėlės (35 % riebumo)
  • šiek tiek pieniško šokolado (tarkuotas)
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (skardinė)
  • šiek tiek vanilinio cukraus
  • 1 vienetas biskvitų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į prastesnį puodą pripilkite karšto vandens, į jį įdėkite skardinę kondensuoto (saldinto ir sutirštinto) pieno ir užkaiskite. Skardinė turi būti apsemta vandens.
    Kai vanduo užvirs, ugnį ar kaitrumą sumažinkite iki tiek, kad vanduo nesmarkiai kunkuliuotų.
    Toks ramus kondensuoto pieno virimas turi trukti 3 valandas! Prižiūrėkite, kad skardinė nuolat būtų apsemta vandens.
    Nesumanykite skardinės prieš virimą atidaryti, pradurti ar pan.!
    Kai kond.pienas bus išvirtas, pyragą pasidarysite per daugmaž 15 minučių.
    Trapų biskvitą galite išsikepti pagal savo mėgiamiausią receptą, tačiau, iš bėdos, tiktų ir pirktinis paprastas biskvitas tortui.
    Ant biskvito sutepkite atvėsintą, virtą kondensuotą pieną, tada dėkite sluoksnį plaustytų bananų, kuriuos užklokite plakta iki kreminio standumo (pagardinta žiupsneliu tirpios kavos bei vanilinio cukraus) grietinėle.
    Ant viršaus gražiai sudėliokite graikinius riešutus ir apibarstykite tarkuotu šokoladu.
    Visi pyrago sluoksniai turėtų būti vienodo storio, tačiau nieko tokio, jei grietinėlės sluoksnis bus truputį storesnis.
    Pyragą galima pagardinti įvairiais būdais, pvz., biskvitą suglaistyti Baileys likeriu, arba galite daryti ir sluoksniuotą, kaip tortą.
    Mano gyvenime dar nepasitaikė žmonių, kuriems šis saldėsis nepatiktų, net jei jie nėra saldumynų mėgėjai.
    Paskanaukite ir Jūs!

Autorius: Jonė

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai bananų
  • 100 gramų graikinių riešutų
  • šiek tiek kavos (tirpinta)
  • 400 gramų grietinėlės (35 % riebumo)
  • šiek tiek pieniško šokolado (tarkuotas)
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (skardinė)
  • šiek tiek vanilinio cukraus
  • 1 vienetas biskvitų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į prastesnį puodą pripilkite karšto vandens, į jį įdėkite skardinę kondensuoto (saldinto ir sutirštinto) pieno ir užkaiskite. Skardinė turi būti apsemta vandens.
    Kai vanduo užvirs, ugnį ar kaitrumą sumažinkite iki tiek, kad vanduo nesmarkiai kunkuliuotų.
    Toks ramus kondensuoto pieno virimas turi trukti 3 valandas! Prižiūrėkite, kad skardinė nuolat būtų apsemta vandens.
    Nesumanykite skardinės prieš virimą atidaryti, pradurti ar pan.!
    Kai kond.pienas bus išvirtas, pyragą pasidarysite per daugmaž 15 minučių.
    Trapų biskvitą galite išsikepti pagal savo mėgiamiausią receptą, tačiau, iš bėdos, tiktų ir pirktinis paprastas biskvitas tortui.
    Ant biskvito sutepkite atvėsintą, virtą kondensuotą pieną, tada dėkite sluoksnį plaustytų bananų, kuriuos užklokite plakta iki kreminio standumo (pagardinta žiupsneliu tirpios kavos bei vanilinio cukraus) grietinėle.
    Ant viršaus gražiai sudėliokite graikinius riešutus ir apibarstykite tarkuotu šokoladu.
    Visi pyrago sluoksniai turėtų būti vienodo storio, tačiau nieko tokio, jei grietinėlės sluoksnis bus truputį storesnis.
    Pyragą galima pagardinti įvairiais būdais, pvz., biskvitą suglaistyti Baileys likeriu, arba galite daryti ir sluoksniuotą, kaip tortą.
    Mano gyvenime dar nepasitaikė žmonių, kuriems šis saldėsis nepatiktų, net jei jie nėra saldumynų mėgėjai.
    Paskanaukite ir Jūs!

Autorius: Jonė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų