• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šituos keksiukus galima apibūdinti tik vienu žodžiu - DIEVIŠKA. Gervuogių kremas ir baltasis šokoladas šį desertą daro nepakartojamą ir sunkiai paprastais žodžiais nusakomo skonio - tai vasaros skonis.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 150 gramų sviesto
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų baltojo šokolado
  • 100 gramų cukraus
  • 100 mililitrų pieno
  • 100 gramų miltai
  • 5 gramai kepimo miltelių
  • Kremui:
  • 200 mililitrų plakamoji grietinėlė
  • 250 gramų maskarponės sūrio
  • 100 gramų cukraus pudros
  • 1 saujelė gervuogių (trintos)

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą ir cukrų plakti 4 min.
  2. Išlydyti šokoladą garų vonelėje ir supilti į masę. Įmušti kiaušinius. Viską plakti apie 5 min.
  3. Supilti pieną ir plakti 2 min. Pilti miltus su kepimo milteliais ir plakti 3 min. Jei gaunasi per skysta tešla - įdėti daugiau miltų.
  4. Į keksiukų formeles sudėti tešlą - maždaug pusę formelės. Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min. Mediniu pagaliuku patikrinti, ar iškepė - jei pagaliukas sausas, reiškia taip. Palikti atvėsti.
  5. Grietinėlę kremui išplakti iki standžių putų. Sudėti maskarponės sūrį ir suberti cukraus pudrą. Lėtai plakti 3 min. Sudėti trintas gervuoges ir viską išmaišyti. Kremui užtepti naudoti konditerinį maišelį, bet galima naudoti ir šaukštą.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų