INGREDIENTAI:
- 2 vienetai bulvių
- 0.5 vieneto kopūstų
- 1 vienetas morkų
- 5 valgomieji šaukštai ryžių
- 1 vienetas svogūnų
- 500 gramų kiaulės faršo (ar kitas norimas (naudojau stirnienos kumpio faršą))
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
- šiek tiek prieskonių (įvairūs)
- šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- · Faršą sukrečiame į dubenį. Ant jo sudedame smulkintuvu pertrintus svogūną, bulves, morką ir kopūstą. Įmušame vieną kiaušinį.
· Pasūdytame vandenyje išverdame penkis šaukštus ryžių. Išvirę nusunkiame, perplauname šaltu vandeniu ir sukrečiame ant faršo ir susmulkintų daržovių.
· Masę apibarstome druska bei įvairiausiomis žolelėmis ir prieskoniais: pipirais, kariu, čiobreliais, kalendra, petražolėmis, krapais, kuminu.
· Jei masė skystoka, įdedame kelis šaukštus manų kruopų.
· Tuomet visą masę kruopščiai permaišome, kad visos dalys tolygiai pasiskirstytų.
· Iš sumaišytos masės formuojame kotlečiukus ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
· Patarimas: kadangi masėje yra daug daržovių, nuolatos prižiūrėkite, kad kotletai neapdegtų.
· Garnyrą rinkitės patys. Daržoves taip pat. Bet skanu su virtomis bulvėmis, burokėliais ir šviežiais agurkais.
Skanaukite!
Autorius: Viktorija
INGREDIENTAI:
- 2 vienetai bulvių
- 0.5 vieneto kopūstų
- 1 vienetas morkų
- 5 valgomieji šaukštai ryžių
- 1 vienetas svogūnų
- 500 gramų kiaulės faršo (ar kitas norimas (naudojau stirnienos kumpio faršą))
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
- šiek tiek prieskonių (įvairūs)
- šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- · Faršą sukrečiame į dubenį. Ant jo sudedame smulkintuvu pertrintus svogūną, bulves, morką ir kopūstą. Įmušame vieną kiaušinį.
· Pasūdytame vandenyje išverdame penkis šaukštus ryžių. Išvirę nusunkiame, perplauname šaltu vandeniu ir sukrečiame ant faršo ir susmulkintų daržovių.
· Masę apibarstome druska bei įvairiausiomis žolelėmis ir prieskoniais: pipirais, kariu, čiobreliais, kalendra, petražolėmis, krapais, kuminu.
· Jei masė skystoka, įdedame kelis šaukštus manų kruopų.
· Tuomet visą masę kruopščiai permaišome, kad visos dalys tolygiai pasiskirstytų.
· Iš sumaišytos masės formuojame kotlečiukus ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
· Patarimas: kadangi masėje yra daug daržovių, nuolatos prižiūrėkite, kad kotletai neapdegtų.
· Garnyrą rinkitės patys. Daržoves taip pat. Bet skanu su virtomis bulvėmis, burokėliais ir šviežiais agurkais.
Skanaukite!
Autorius: Viktorija
REKOMENDUOJAME TOLIAU SKAITYKITE -
Šventiniai atradimai su VILVI
× Pranešti klaidą SIŲSTI