INGREDIENTAI:
- 150 gramų baklažanų
- 5 gramai cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek laurų lapų
- 60 gramų pomidorų pastos
- 1 vienetas svogūnų
- 3 mililitrai acto (9%)
- šiek tiek druskos
- 150 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažanus supjaustyti griežinėliais, pabarstyti druska. Po 10-15 minučių nupilti atsiradusias sultis ir apkepinti aliejuje, kol pasidengs auksine plutele.
Nedidelį svogūną supjaustyti, pakepinti aliejuje, sudėti supjaustytus pomidorus, pakepinti 5-7 minutes. Pridėti apkeptus baklažanus, įpilti 50 gramų vandens, acto, įberti druskos, cukraus, juodųjų pipirų, lauro lapų ir troškinti, kol viskas suminkštės.
Patiekiamas šaltas.
REKLAMA