Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai baklažanų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
  • 4 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 4 valgomieji šaukštai kmynų
  • 4 vienetai morkų
  • 3 vienetai svogūnų
  • 4 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 250 gramų sūris
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • 400 gramų žiedinių kopūstų (šaldyti)
  • 400 gramų brokolių (šaldyti)
  • 0.5 kilogramo kalakutienos krūtinėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite. Morkas – nedideliais kubeliais, svogūnus su česnakais – smulkiai, atšildytus brokolius su žiediniais kopūstais – mažesniais gabaliukais. Baklažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite dalį minkštimo, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Druska ištraukia kartumą, todėl išsiskiria skysčio. Po pusvalandžio nuplaukite baklažanus po šalto vandens srove, o išpjaustą minkštimo dalį susmulkinkite kubeliais.
    Į įkaitintą aliejų dėkite morkas, uždenkite dangčiu ir pakepinkite keletą min. Tada dėkite svogūnus, po kelių min – brokolius, žiedinius kopūstus, česnakus baklažanus. Viską retkarčiais pamaišydami kepinkite kol suminkštės. Pabaigoj dėkite kmynų, druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo, cukraus.
    Dabar atskirai aliejuje pakepinkite kalakutienos filė, prieš tai ją pamarinavę su česnakais, kmynais, druska bei pipirais (aš marinavau per naktį).
    Sumaišykite kartu paruoštas daržoves su apkeptais kalakutienos gabaliukais.
    Kiekvieną baklažano puselę ištepkite šlakeliu sojos padažo ir įdarykite pasiruoštu įdaru, išdėliokite skardoje ir pašaukite maždaug 15 minučių į įkaitintą orkaitę. Tuomet vėl ištraukite, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir vėl šaukite orkaitėn penkioms - dešimčiai min, kol išsilydys sūris. Skanaus!

Autorius: Lijana D.

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai baklažanų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
  • 4 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 4 valgomieji šaukštai kmynų
  • 4 vienetai morkų
  • 3 vienetai svogūnų
  • 4 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 250 gramų sūris
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • 400 gramų žiedinių kopūstų (šaldyti)
  • 400 gramų brokolių (šaldyti)
  • 0.5 kilogramo kalakutienos krūtinėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite. Morkas – nedideliais kubeliais, svogūnus su česnakais – smulkiai, atšildytus brokolius su žiediniais kopūstais – mažesniais gabaliukais. Baklažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite dalį minkštimo, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Druska ištraukia kartumą, todėl išsiskiria skysčio. Po pusvalandžio nuplaukite baklažanus po šalto vandens srove, o išpjaustą minkštimo dalį susmulkinkite kubeliais.
    Į įkaitintą aliejų dėkite morkas, uždenkite dangčiu ir pakepinkite keletą min. Tada dėkite svogūnus, po kelių min – brokolius, žiedinius kopūstus, česnakus baklažanus. Viską retkarčiais pamaišydami kepinkite kol suminkštės. Pabaigoj dėkite kmynų, druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo, cukraus.
    Dabar atskirai aliejuje pakepinkite kalakutienos filė, prieš tai ją pamarinavę su česnakais, kmynais, druska bei pipirais (aš marinavau per naktį).
    Sumaišykite kartu paruoštas daržoves su apkeptais kalakutienos gabaliukais.
    Kiekvieną baklažano puselę ištepkite šlakeliu sojos padažo ir įdarykite pasiruoštu įdaru, išdėliokite skardoje ir pašaukite maždaug 15 minučių į įkaitintą orkaitę. Tuomet vėl ištraukite, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir vėl šaukite orkaitėn penkioms - dešimčiai min, kol išsilydys sūris. Skanaus!

Autorius: Lijana D.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų