Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 kilogramai bulvių
  • 1 kilogramas pievagrybių
  • 2 galvos svogūnų
  • 2 žiupsneliai druskos
  • 1 žiupsnelis pipirai
  • 2 vienetai sūris
  • 2 vienetai alyvuogių (juodos)
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas kiaušinių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 2 kilogramai bulvių
  • 1 kilogramas pievagrybių
  • 2 galvos svogūnų
  • 2 žiupsneliai druskos
  • 1 žiupsnelis pipirai
  • 2 vienetai sūris
  • 2 vienetai alyvuogių (juodos)
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas kiaušinių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Bulves nuskutam, išverdam ir padarom bulvių košę tik su 1/2 jūsų įprasto skysčio (pieno)doze.
  2. Pievagrybius supjaustome griežinėliais, svogūnus kubeliais. Svogūnus pakepinam kartu su grybais, druska, pipirais,pagal Jūsų skonį.
  3. Į formą, kurioje kepsite arkliuką, patiesiam kepimo popieriaus. Iš 1/3 visos turimos bulvių košės formuojam arkliuko apačią. Ant viršaus dedam įdarą (pievagrybius su svogūnais). Apdengiam likusia bulvių koše. Suformuojam ausytes, kanopas, uodegą.
  4. Akis, šnerves, kanopas padarome iš alyvuogių. Iš morkos padarom balną. Iš sūrio kasytes (išpindami ją) padarom uodegą bei arkliuko kartį.
  5. Kiaušinio baltymą suplakam atskirai nuo trynio. Suplaktu tryniu aptepam arkliuko nosytę. Likusią arkliuko dalį aptepam suplaktais baltymais.
    Pašaunam į įkaitintą orkaitę apie 20 - 30 min.


    Skanaus.

Autorius: Julija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų