Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 3 česnakų
  • 2 valgomieji šaukštai petražolių (džiovintos, smulkintos)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio rozmarino
  • 2 valgomieji šaukštai svogūnų (džiovinti, smulkinti)
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinė vandens
  • 1.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 ir 3/4 arbatinio šaukštelio mielių (sausos)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio raudonėlių (džiovinti, smulkinti)
  • 3 valgomieji šaukštai sėlenų (kviečių)
  • 1/10 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (malti)
  • 1.5 valgomojo šaukšto vyno acto (baltasis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gerai sumaišyti viename dubenyje visus ingredientus.
    Gautą tešlą sudėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti švariu rankšluostėliu ir palikti bent 45 min., kad pakiltų.
    Tešlai pakilus suformuoti apvalų duonos kepalą, jį dėti į aliejumi pateptą kepimo skardą ir palikti dar 30 min., kad pakiltų.
    Kepti apie 20-25 min. 200 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą duoną dar galima aptepti sviestu.
    Patiekti atvėsusią.
    Skanaus.

Autorius: Jurga

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 3 česnakų
  • 2 valgomieji šaukštai petražolių (džiovintos, smulkintos)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio rozmarino
  • 2 valgomieji šaukštai svogūnų (džiovinti, smulkinti)
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinė vandens
  • 1.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 ir 3/4 arbatinio šaukštelio mielių (sausos)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio raudonėlių (džiovinti, smulkinti)
  • 3 valgomieji šaukštai sėlenų (kviečių)
  • 1/10 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (malti)
  • 1.5 valgomojo šaukšto vyno acto (baltasis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gerai sumaišyti viename dubenyje visus ingredientus.
    Gautą tešlą sudėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti švariu rankšluostėliu ir palikti bent 45 min., kad pakiltų.
    Tešlai pakilus suformuoti apvalų duonos kepalą, jį dėti į aliejumi pateptą kepimo skardą ir palikti dar 30 min., kad pakiltų.
    Kepti apie 20-25 min. 200 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą duoną dar galima aptepti sviestu.
    Patiekti atvėsusią.
    Skanaus.

Autorius: Jurga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų