Į indą sudėti kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir viską plakti apie 5 minutes. Suberti tarkuoto apelsino žieveles ir plakti dar 5 minutes. Suberti miltus ir kepimo miltelius plakti dar apie 7 – 10 minučių. Sudėti varškę ir įpilti pieną. Plakti, kol masėje varškė tolygiai pasiskirstys 4 – 5 minutes. Nulupti obuolį, išimti sėklytės ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Skradelę ištepti aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Iki pusės visas 12 įdubėlių pripildyti pyragaičių mase. Tada į kiekvieną jų įdėti po keletą razinų. Likusią pyragaičių masę vienodu kiekiu išdalinti į 12 įdubėlių. Tuomet ant viršaus išdėlioti po keletą obuolio kubelių. Kepti 180 laipsnių temperatūroje. 35 minutes (kepant kuomet kaitra iš viršaus ir apačios 20 minučių 180 laipsnių, o likusias 15 minučių 150 laipsnių). Esant kitam kaitros tipui, kepti, kol gražiai paruduos ir tikrinti mediniu smeigtuku. Skanaus.
Autorius: Evelina
INGREDIENTAI:
šiek tiek apelsinų (žievelės)
4 valgomieji šaukštai cukraus
1 vienetas obuolių
3 vienetai kiaušinių
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek džiūvesėlių (skardelei pabarstyti)
150 gramų varškės (9% riebumo)
šiek tiek aliejaus (skardelei ištepti)
3 valgomieji šaukštai razinų
1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ingredientų kiekis nurodytas 12 keksiukų.
Į indą sudėti kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir viską plakti apie 5 minutes. Suberti tarkuoto apelsino žieveles ir plakti dar 5 minutes. Suberti miltus ir kepimo miltelius plakti dar apie 7 – 10 minučių. Sudėti varškę ir įpilti pieną. Plakti, kol masėje varškė tolygiai pasiskirstys 4 – 5 minutes. Nulupti obuolį, išimti sėklytės ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Skradelę ištepti aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Iki pusės visas 12 įdubėlių pripildyti pyragaičių mase. Tada į kiekvieną jų įdėti po keletą razinų. Likusią pyragaičių masę vienodu kiekiu išdalinti į 12 įdubėlių. Tuomet ant viršaus išdėlioti po keletą obuolio kubelių. Kepti 180 laipsnių temperatūroje. 35 minutes (kepant kuomet kaitra iš viršaus ir apačios 20 minučių 180 laipsnių, o likusias 15 minučių 150 laipsnių). Esant kitam kaitros tipui, kepti, kol gražiai paruduos ir tikrinti mediniu smeigtuku. Skanaus.