1. Sumaišykite sviestą (kambario temperatūros) su smulkintais migdolų riešutais be odelių. Įberkite cukraus, pridėkite kiaušinių ir gerai išmaišykite. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įmaišykite juos į bendrą tešlos masę. Pilkite pieno, lengviau įsimaišys miltai. 2. Padalinkite tešlą į 3 dalis. Ant kiekvienos kepimo skardos suformuokite apvalų biskvitinį lakštą (24 cm skersmens), kepkite iki 150 laipsnių orkaitėje 15-18 minučių. 3. Kai iškeps, palikite atvėsti kambario temperatūroje. 4. Nulupkite apelsinus, supjaustykite nedideliais kubeliais. 5. Ištirpinkite želatiną. Vandens želatinai tirpinti daug nereikia, apie 100-150 ml. 6. Želatiną išplakite su maskarpone sūriu, cukrumi (80g), cinamonu. 7. Formuokite pyragą torto formoje. Dėkite ant formos dugno vieną lakštą, ant jo apelsinų kubelius, šiek tiek paruoštos sūrio masės, ant viršaus vėl biskvitinis lakštas ir taip, kol sudėsite visus lakštus. Pyragą palaikykite šaldytuve bent 1val. 8. Kai išimsite iš formos (geriausiai tinka, kur nusiima šonai ir dugnas), pyragą aptepkite likusia sūrio mase. Palikite šaldytuve dar bent 2 val.
Autorius: Aira
INGREDIENTAI:
3 vienetai apelsinų
1 arbatinis šaukštelis cinamono
80 gramų cukraus
200 gramų migdolų
3 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno
150 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai želatinos
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
750 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Sumaišykite sviestą (kambario temperatūros) su smulkintais migdolų riešutais be odelių. Įberkite cukraus, pridėkite kiaušinių ir gerai išmaišykite. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įmaišykite juos į bendrą tešlos masę. Pilkite pieno, lengviau įsimaišys miltai. 2. Padalinkite tešlą į 3 dalis. Ant kiekvienos kepimo skardos suformuokite apvalų biskvitinį lakštą (24 cm skersmens), kepkite iki 150 laipsnių orkaitėje 15-18 minučių. 3. Kai iškeps, palikite atvėsti kambario temperatūroje. 4. Nulupkite apelsinus, supjaustykite nedideliais kubeliais. 5. Ištirpinkite želatiną. Vandens želatinai tirpinti daug nereikia, apie 100-150 ml. 6. Želatiną išplakite su maskarpone sūriu, cukrumi (80g), cinamonu. 7. Formuokite pyragą torto formoje. Dėkite ant formos dugno vieną lakštą, ant jo apelsinų kubelius, šiek tiek paruoštos sūrio masės, ant viršaus vėl biskvitinis lakštas ir taip, kol sudėsite visus lakštus. Pyragą palaikykite šaldytuve bent 1val. 8. Kai išimsite iš formos (geriausiai tinka, kur nusiima šonai ir dugnas), pyragą aptepkite likusia sūrio mase. Palikite šaldytuve dar bent 2 val.