Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 1 vienetas česnakų (skiltelė)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek mairūnų
  • 1 vienetas morkų
  • šiek tiek muskato
  • šiek tiek paprikų
  • 1 vienetas petražolių
  • 1 vienetas salierų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 120 gramų kiaulienos kumpio
  • 60 gramų vištienos kepenėlių
  • 1 vienetas veršienos (galva)
  • 30 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė raudonojo vyno
  • 6 vienetai pievagrybių
  • 4 litrai vandens
  • šiek tiek dešros
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš išvalytos ir išmirkytos veršio galvos, saliero, petražolės, morkos, druskos, citrinos sulčių ir vandens verdamas sultinys (galima įdėti papildomai kaulų su mėsa). Kai mėsa suminkštėja, nuimama nuo kaulų, sudedama ant lentos, išlyginama ir po to supjaustoma smulkiais keturkampiais gabalėliais.
    Į prikaistuvą įdedama 50 g sviesto, pakepinamas sukapotas svogūnas, sudedami smulkiai supjaustyti pievagrybiai ir troškinama, apibarsčius miltais, atskiedus trupučiu sultinio. Įpilama pusė vyno, įdedama į tą padažą supjaustyta mėsa ir plonai supjaustytas kumpio gabalėlis. Uždengus troškinama pusę valandos.
    Į atskirą puodą įdedama 50 g sviesto, ištirpinama, pridedama plonai supjaustytu kepenėlių, morkos, svogūnų ir spirginama, kol gražiai pagels. Tada įpilamas sultinys ir verdama apie valandą, kad atsirastų specifinis kepenėlių skonis. Po to pridedama sutrinto česnako ir prieskonių, nukošiama į švarų indą, pridedama pro sietelį sutrinti dešros galabaliukai.
    Į sriubą supilamas paruoštas padažas, įpilamas likęs vynas ir pasūdoma pagal skonį. Sriuba gerai pakaitinama, bet neužverdama. Porcijos pakanka aštuoniems asmenims.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų