Kad pomidorai augtų sveiki ir duotų vaisių, jiems reikia daug maisto medžiagų ir paprastai vien maistingųjų medžiagų turtingo dirvožemio nepakanka – reikalingas papildomas tręšimas.
Reguliarus tręšimas padeda užtikrinti, kad augalai augtų sveiki ir tvirti, o galiausiai duotų gausų ir gardų derlių, rašo express.co.uk.
Jei augalai bus nepakankamai tręšiami, jiems ims trūkti maisto medžiagų. Vienas iš būdų tai atpažinti – pradedantys gelsti pomidorų lapai.
Šias namines trąšas vadina skystu auksu
Nors yra daugybė pomidorams skirtų trąšų, sodininkai jas gali pasigaminti ir patys, o pagrindę sudedamąją jų dalį greičiausiai jau turite savo sode.
„Facebook“ grupėje „Gardening UK – Hints, Tips and Advice“ Lewisas paskelbė naminių trąšų, kurią jo pomidorams pagamino kaimynas, nuotrauką ir paklausė, ar jas galima naudoti.
Jis rašė: „Mano kaimynas šiandien davė man tai ir pasakė, kad tai dilgėlių raugas, kurį jis pats pagamino. Sakė naudoti jį pomidorams tręšti. Ar jis tinkamas pomidorams? Labai smirdi, todėl nesinori jų naudoti.“
Grupės nariai suskubo komentuoti, kokia nuostabi priemonė yra dilgėlių raugas ir kaip jis tinka pomidorams.
Claire Ross rašė: „Kuo labiau smirdi, tuo geriau. Mes pasigaminome šį raugą ir kvapas baisus, bet jis kuo puikiausiai tinka augalams. Pomidorai mėgsta šį raugą.“
Sarah Baker rašė: „Šios trąšos padeda užauginti patį geriausią derlių. Koks rūpestingas kaimynas“, o Alison Moore pridūrė: „Smarvė tikrai siaubinga, bet tai yra geriausia trąša pomidorams“.
Lynne Taylor komentavo: „Prieš naudodami praskieskite jį vandeniu. Kvapas išties siaubingas, bet pomidorams jis – tarsi skystas auksas.“
Norėdami pasigaminti dilgėlių raugo, 28 gramus dilgėlių užpilkite 240 mililitrų verdančio vandens ir palaikykite maždaug nuo 20 minučių iki valandos, tada lapus ir stiebus nukoškite ir išmeskite į komposto dėžę. Pasigamintas trąšas praskieskite vandeniu santykiu 1:10 ir trąšos bus paruoštos naudojimui.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!