„Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis.
Šiandien šašlykus raugiau su kefyru. Renkuosi vis kitą variantą ir bandau atrasti geriausią marinatą. Kaip šašlykus ruošiate jūs?“.
Šašlykai raugti kefyre
Porcijos 4.
Užtruksite gaminant apie 20 min + laikas, kol šašlykai marinuosis + kepimo laikas.
- 2 kg kiaulienos sprandinės;
- 3 skiltelės česnako;
- 2 svogūnai;
- Druskos, pagal skonį;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- 0,5 l kefyro.
Kiaulienos sprandinę supjaustome stambokais gabaliukais. Svogūną, česnaką nulupame.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, česnaką pasmulkiname. Suberiame ant mėsos.
Pabarstome pipirais ir užpilame kefyru. Gerai išmaišome.
Leidžiame pasimarinuoti. Neriame mėsą ant iešmų.
Prieš kepant pabarstome druska.











































































































































































































































































































