35 vnt. tešlai reikės:
800 g avižinių miltų; 200 g kvietinių miltų; 400 g šalto sviesto; 6 kiaušinių; 200 grietinės; druskos;
Įdarui:
1 kg antienos file; 50 g rūkytos kiaulienos šoninės (geriau riebesnės); 1 didelio svogūno; 1 nedidelio gabalėlio poro; 4 skiltelių česnako; 6 v.š. tamsaus sojų padažo; 2 a.š. rūkytos raudonosios paprikos; 50 g grietinės; druskos, maltų juodųjų pipirų;
Aptepimui: 2 kiaušinių + 4 v.š. vandens;
Gaminimas:
Supilkite miltus į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. "Gniaužykite" rankomis miltus ir sviestą, kol sviestas virs į mažus trupinėlius.
Kitame dubenyje išplakite grietinę su kiaušiniais.
Supilkite į dubenį su miltais ir viską gerai išminkykite, kad neliptų prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.
Įdarui: nuo antienos nulupkite odelę. Į dubenį dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą antieną, svogūną, kiaulienos šoninė, porą, išspauskite česnako skilteles,
supilkite sojos padažą, grietinę, suberkite papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Tešlą padalinkite į keturias dalis, taip bus lengviau ją iškočioti.
Išspauskite norimo dydžio skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens), dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir juos užsukite.
Paruoštus kibinus dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
Daugiau receptų rasite: https://oditele.blogspot.se/