REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visceraliniai riebalai, plačiau žinomi kaip pilvo riebalai, gali sukelti rimtų komplikacijų. Gausi šių riebalų sankaupa gali pakenkti gyvybinėms funkcijoms ir padidinti lėtinių komplikacijų, pvz., širdies ligų, riziką. Laimei, maistas gali būti puikus priešnuodis nuo visceralinio nutukimo.

Visceraliniai riebalai, plačiau žinomi kaip pilvo riebalai, gali sukelti rimtų komplikacijų. Gausi šių riebalų sankaupa gali pakenkti gyvybinėms funkcijoms ir padidinti lėtinių komplikacijų, pvz., širdies ligų, riziką. Laimei, maistas gali būti puikus priešnuodis nuo visceralinio nutukimo.

REKLAMA

Laikantis svorio metimo dietų paprastai stengiamasi mažinti poodinių riebalų kiekį, tačiau visceraliniai riebalai kaupiasi giliai pilvo viduje, todėl juos pastebėti yra sunku, tačiau labai svarbu, kad riebalų kiekis būtų kuo mažesnis.

Laimei, tyrimai rodo, kad yra daug maisto produktų ir gėrimų, kurie gali padėti sumažinti visceralinius riebalus ir čia baltymai atlieka svarbų vaidmenį, rašo express.co.uk.

Šeimos gydytojos patarimai

Cheminiu požiūriu, baltymai susideda iš aminorūgščių, kurios yra organiniai junginiai, sudaryti iš anglies, vandenilio, azoto, deguonies arba sieros. Šeimos gydytoja Nisa Aslam iš „Aminoscience Metabolism Support Supplement“ pasidalijo dviem esminėmis aminorūgštimis, kurios yra labai svarbios siekiant atsikratyti visceralinių riebalų.

REKLAMA
REKLAMA

Aslam sakė: „Dvi aminorūgštys vaidina pagrindinį vaidmenį deginant riebalus – leucinas ir argininas. Jie dalyvauja dviejų hormonų, kontroliuojančių kūno riebalus ir svorį, gamyboje.

REKLAMA

Tai insulinas ir gliukagonas, kurie yra mūsų sotumo reguliatoriai, rodantys, kad esame sotūs. Jie vaidina pagrindinį vaidmenį palaikant cukraus kiekį kraujyje, o tai padeda sumažinti pilvo (visceralinių) riebalų kiekį ir bendrą svorį“.

Tačiau kai žmonės bando numesti svorį, jie sutelkia dėmesį į suvartojamų kalorijų ribojimą, taip pat susilaikoma ir nuo baltymų. Laimei, yra daug įvairių maisto produktų, kurie gali padėti gauti pakankamai baltymų, taigi ir amino rūgščių.

Ką valgyti?

Aslam sakė: „Leucino yra tiek gyvūniniuose, tiek augaliniuose baltymų šaltiniuose, įskaitant sūrį, saulėgrąžas, mėsą, žuvį, žemės riešutus, migdolus ir avižas. Arginino turi visi riešutai, žuvis, vištiena, kiaušiniai ir pupelės“.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, nedidelio šių dviejų stiprių aminorūgščių kiekio turėtų pakakti, kad padėtų deginti visceralinius riebalus.

Ekspertė sakė: „Visceraliniams riebalams deginti reikia gana nedidelių leucino ir arginino kiekių, kurie padėtų užpildyti bet kokias mitybos spragas. Šioms aminorūgštims padeda kitos maistinės medžiagos, tokios kaip tiaminas, niacinas, vitaminas B6 ir cinkas ‒ jie visi yra būtini energijos apykaitai.

Augalinės medžiagos, tokios kaip žalioji arbata ir guarana, taip pat skatina medžiagų apykaitą ir padeda sumažinti visceralinius riebalus. Be to, šios aminorūgštys netrunka pradėti gana greitai deginti riebalus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų