Ingredientai: varškė: 250 gramų; kiaušiniai: 2; grietinė: 3 valgomųjų šaukštų; miltai: 1,5 stiklinės (stengiamės nepridėti per daug, kartais užtenka 1 stiklinės su trupučiu); cukrus: 1 valgomojo šaukšto; druska: žiupsnelio.
GAMINIMAS
Iš pradžių varškę sutrupiname į dubenėlį, įmušame kiaušinius, įdedame grietinę, druską bei cukrų, viską gerai išmaišome-ištriname šakutės pagalba.
Tuomet po truputį beriame persijotus miltus, suminkome tešlą (man pačiai tiesiog užtenka pamaigyti šakute).
Tešla gaunasi šiek tiek limpanti prie rankų, todėl varškėčius formuokite drėgnomis rankomis.
Galiausiai kepkite iš visų pusių ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus. Patiekite su mėgstamais pagardais ir skanaukite!
Pastebėjimas: Aš pati asmeniškai, kol neatradau šio recepto, varškėčių beveik visai nekepdavau, nes man gaudavosi kieti ir guminiai. O šie - tobuli, minkšti puručiai, tiesiog tikri varškėčiai.
Šaltinis: worldrecipes.eu (Visko po trupinėlį)