REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dievinate bulves? Tuomet jus sudomins vienos moters penkių žingsnių gudrybė, kuri bulves padaro itin traškiomis, o jų skonis ir vaizdas primena tikrą stebuklą.

Dievinate bulves? Tuomet jus sudomins vienos moters penkių žingsnių gudrybė, kuri bulves padaro itin traškiomis, o jų skonis ir vaizdas primena tikrą stebuklą.

REKLAMA

Moteris, vardu Montana, pasidalijo paslaptimi, kaip kiekvieną kartą gaminant išgauti tobulai traškias bulves. Pasak moters, viskas taip paprasta, kad apima vos penkis paprastus gamybos žingsnius.

Sunku atrasti žmogų, kuris nemėgtų bulvių ar patiekalų, kurie pagaminti iš jų. Tobulas, ypač traškios išorės ir puraus bulvės vidaus derinys neabejotinai yra geidžiamas daugumos, tačiau paruošti ir gauti šį tobulą „aukso viduriuką“ gali būti labai sunku.

Montana, „Tik Tok“ platformos vartotoja kitiems socialinio tinklo vartotojams pasidalino savo gudrybe, kuri jai visuomet leidžia pagaminti tobulai traškius bulvių kroketus.

REKLAMA
REKLAMA

Savo paskyroje @monmackfood moteris pasidalino vaizdo įrašu, kuriame demonstruoja visą gaminimo eigą. Taip pat Montana savo kulinarine gudrybe dalinosi ir su „Daily Star“. Interviu metu moteris prasitarė, kad pirmiausiai bulvę sutarkuoja trintuve, kad galutinis rezultatas būtų kaip niekada traškus.

REKLAMA

„Bulvė turi būti krakmolinga tam, kad tarkuotas jos vidus suliptų ir nesuirtų, kuomet jos bus kepamos. Geriausiai bulvės smulkinimui tinka trintuvė, su kuria tarkuojate sūrį ar kitokius produktus. Jeigu jos neturite, tam tinka peilis, tačiau visas procesas užtruks amžinybę. Dažniausiai šių traškių bulvių kroketų gaminimas užtrunka nuo dviejų iki trijų valandų, kartu įskaitant ir šaldymo laiką“, – aiškino Montana.

@monmackfood Just all the crispy bits from my tater tots 🙂 #cookingasmr #tatertots #foodtiktok ♬ original sound - MonMackFood

REKLAMA
REKLAMA

Vaizdas ir skonis primena stebuklą

Savo „Tik Tok“ vaizdo įraše, kuris išplito ir sulaukė daugiau nei 4,3 milijono peržiūrų, Montana paaiškino, kad pirmiausia reikėtų nulupti ir sutarkuoti bulves, o tada, maždaug penkias minutes apkepti sutarkuotas bulves alyvuogių aliejuje ir druskoje.

Po trumpo kepimo, moteris teigia, kad bulvių gabalėlius sudeda į stiklinį indą, jį iškloja maistine plėvele ir deda į šaldiklį, kad šios šiek tiek sustingtų. Toks procesas gali užtrukti apie porą valandų, rašoma mirror.co.uk. 

„Bulvėms atvėsus ir sutvirtėjus, jas reikėtų supjaustyti mažais kvadratėliais, o vėliau jas apvoliokite kukurūzų miltuose. Tada tiesiog sudėkite bulvių kubelius į keptuvę ir karštame aliejuje kepkite 6–7 minutes. Traškias bulves nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, pagardinkite druska ir mėgaukitės traškiu tobulumu“, – pasakojo Montana.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Montanos vaizdo įrašas sulaukė daugiau nei 2000 komentarų. Daugelis žmonių prisipažino, kad nekantrauja išbandyti receptą ir patys. Vienas žmogus rašė: „Jūs ką tik parodėte nuostabų receptą. Nekantrauju tai pagaminti.“

Kitas socialinio vartotojas liko visiškai apstulbęs: „Mmmmm.. Tiesą sakant, tai atrodo tarsi tikras stebuklas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų