REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Net ir pažengusiems mėsos kepėjams kyla klausimas – ar mėsa tikrai iškepusi, tad kaip patikrinti, ar kepsnys jau tinkamas valgyti? Pasirodo, tai nėra itin sudėtinga, tereikia kartais pirštais paliesti mėsą, stebint jos kietumą. 

Net ir pažengusiems mėsos kepėjams kyla klausimas – ar mėsa tikrai iškepusi, tad kaip patikrinti, ar kepsnys jau tinkamas valgyti? Pasirodo, tai nėra itin sudėtinga, tereikia kartais pirštais paliesti mėsą, stebint jos kietumą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, žalia mėsa bus tokio minkštumo, kaip žmogaus skruostas, pusiau iškepusi – kaip smakras, o iškepusi – kaip kakta. Taip pat kai kurias kepamas mėsos rūšis galima patikrinti ir lyginant jų konsistenciją su delno dalimi, esančia iškart po nykščiu, žinoma, kaip rankos nykščio pakyla. 

REKLAMA

Jeigu paliesite rankos nykščio pakylą, laikydami ištiestą delną, tuomet pajausite panašų minkštumą į žalios mėsos. Jeigu tą pačia delno vietą liesite,nykštį sujungdami su rodomuoju pirštu (smiliumi) – pajusite tekstūrą, panašią į pusiau žalios mėsos. Sulietę nykštį su viduriniu pirštu, palietę rankos nykščio pakylą, pajausite, kokios konsistencijos būna kepama mėsa su krauju, o sujungę nykštį su bevardžiu pirštu – rožinės mėsos konsistenciją, atitinkamai, sujungę nykštį su mažyliu pirštu – pilnai iškepusios mėsos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų