REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kvapnios, minkštos, gardžios, šviežios bandelės, kas gali būti geriau? Nebent kartu puodelis arbatos ar kakavos. Jau seniai svajojau apie tokias bandeles, bet būtent namines, ne iš parduotuvės. Naminės bandelės yra nuostabios tuo, jog bandelės kvepia tikromis mielėmis ir tešla yra tokia, kokia turi būti“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

„Kvapnios, minkštos, gardžios, šviežios bandelės, kas gali būti geriau? Nebent kartu puodelis arbatos ar kakavos. Jau seniai svajojau apie tokias bandeles, bet būtent namines, ne iš parduotuvės. Naminės bandelės yra nuostabios tuo, jog bandelės kvepia tikromis mielėmis ir tešla yra tokia, kokia turi būti“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

REKLAMA

Bandelėms reikės:

Tešlai: 500 g miltų (ar daugiau jei reikės); 2 valg. š. cukraus; 7 g sausų mielių; 250 ml pieno; 1 kiaušinio; 1/3 arb. š. druskos.

Įdarui: 300 g karšto rūkymo šoninės; 1 vidutinio dydžio svogūnas; 3 valg. š. džiūvėsėlių; 0,5 arb. š. džiovintų petražolių; 1/3 arb. š. česnako miltelių; alyvuogių aliejaus kepimui; druskos, pipirų.

Aptepimui: 2 kiaušinių tryniai; 2 arb. š. saulėgrąžų aliejaus; sezamo; linų sėmenų.

GAMINIMAS

Pieną pašildome iki kūno temperatūros, sumaišome su cukrumi, mielėmis (maišome tol, kol mielės ištirpsta).

REKLAMA
REKLAMA

Indą uždengiame virtuviniu rankšluostėliu, paliekame 15 min. šiltoje vietoje, kad mielės suputotų ir taip aktyvuotųsi.

Į didelį indą supilame miltus (iš pradžių naudoju 2/3 miltų ir vėliau pridedu po truputį, pagal poreikį), mielių mišinį, įmušame kiaušinį, įdedame druskos ir viską išmaišome iki vientisos masės, minkome tol, kol tešla nebelimpa prie rankų, gaunasi minkšta, puri, jei vis dar lips prie rankų – tuomet pamažu dėkite daugiau miltų.

REKLAMA

Iš tešlos suformuojame rutulį ir dedame į indą, apibarstome miltais, uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame kilti 1 h šiltoje vietoje.

Įdaras: šoninę ir svogūnus susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, pirmiausia apkepame svogūną, kad suminkštėtų, tuomet sudedame šoninę, ir trumpai pakepame (nereikia, kad svogūnas ir šoninė perkeptų), pagardiname pipirais, druska, džiovintomis petražolėmis, česnako milteliais, įdedame džiūvėsėlių ir viską gerai išmaišome, paliekame visiškai atvėsti.

Bandelių formavimas: iš tešlos rutulio atgnybame gabalą ir plonai iškočiojame, su stikline išspaudžiame skritulius, į kiekvieną skritulį dedame po arbatinį šaukštelį įdaro, gerai užspaudžiame kraštus, suformuojame rutuliuką.

REKLAMA
REKLAMA

Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popieriaus ir dedame suformuotus rutuliukus sudūrimu žemyn, uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame pakilti šiltoje vietoje 30 min.

Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Bandeles aptepame trynių-aliejaus plakiniu, užbarstome sezamu, linų sėmenimis ir pašauname į orkaitę. Kepame 15 min. Pačios skaniausios dar šiltos.

Šaltinis: Lithuanian in the USA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų