• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugeliui žmonių rytas prasideda nuo pusryčių lėkštės ir garuojančio kavos puodelio. Kava jau seniai tapo ne tik energijos šaltiniu – ji dažnai yra nedidelė, bet labai svarbi asmeninės ryto rutinos dalis. Tai laikas pabūti su savimi, pasiruošti dienai ar tiesiog trumpam atsipūsti prieš prasidedant intensyviam darbui.

Daugeliui žmonių rytas prasideda nuo pusryčių lėkštės ir garuojančio kavos puodelio. Kava jau seniai tapo ne tik energijos šaltiniu – ji dažnai yra nedidelė, bet labai svarbi asmeninės ryto rutinos dalis. Tai laikas pabūti su savimi, pasiruošti dienai ar tiesiog trumpam atsipūsti prieš prasidedant intensyviam darbui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dažniau girdime, kad kava gali būti ne tik tradicinė, bet ir praturtinta tam tikrais sveikatai naudingais ingredientais. Tinkamai pasirinkti priedai gali sustiprinti imunitetą, pagerinti odos būklę, sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje ar suteikti ilgiau trunkančios energijos. Tai puikus būdas paversti mėgstamą gėrimą ne tik skaniu, bet ir naudingu organizmui.

REKLAMA

Kolagenas – grožiui iš vidaus

Kolagenas yra natūraliai randamas žmogaus organizme ir atsakingas už odos elastingumą, sąnarių lankstumą bei plaukų, nagų tvirtumą. Su amžiumi jo kiekis organizme mažėja, todėl daugelis žmonių ieško būdų, kaip jį papildyti. Vienas paprasčiausių – įberti kolageno miltelių į rytinį kavos puodelį. Itin populiarus hidrolizuotas kolagenas, kuris lengvai tirpsta karštuose gėrimuose ir neturi skonio, todėl nekeičia kavos skonio. Tai lengvas ir patogus sprendimas tiems, kurie nori puoselėti grožį iš vidaus.

REKLAMA
REKLAMA

Baltymai – energijai ir sotumui

Į kavą įmaišyti baltymų milteliai – populiarėjantis būdas pradėti dieną aktyviai ir subalansuotai. Baltymai padeda ilgiau išlaikyti sotumo jausmą, stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje ir skatina raumenų atsistatymą. Tai itin naudinga tiems, kurie sportuoja arba turi intensyvų gyvenimo tempą. Dažniausiai naudojami išrūgų arba augaliniai baltymų milteliai. Svarbu rinktis kokybiškus ir lengvai tirpstančius produktus, kad kavos skonis išliktų malonus. Norint išvengti gumuliukų, rekomenduojama naudoti plaktuvą. Tai puikus būdas gauti reikalingų maistinių medžiagų net ir labai užimtą rytą.

Natūralūs saldikliai – kai norisi skaniai ir sveikai

Jei norite kavą pasaldinti be rafinuoto cukraus, verta išbandyti natūralius priedus, kurie ne tik pagerina skonį, bet ir turi naudos sveikatai. Vienas jų – cinamonas, leidžiantis reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir suteikiantis švelnų pojūtį. Kitas puikus pasirinkimas – nesaldinti kakavos milteliai, kuriuose gausu antioksidantų ir magnio. Jie kavos skoniui suteikia šokoladiško gilumo. Taip pat galima naudoti datulių sirupą ar natūralią steviją, kurie praturtina kavą saldumu be papildomų kalorijų. Šie pasirinkimai leidžia išlaikyti balansą tarp malonumo ir sveikatingumo be kaltės jausmo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų