REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs karališkosios šeimos virtuvės šefas Darren‘as McGrady vesdamas meistriškumo pamokas apie karalienės mėgstamus valgius, prasitarė, kad karalienės valgiaraštyje visuomet yra vienas sumuštinis, kurį ji valgo nuo pat vaikystės.

Buvęs karališkosios šeimos virtuvės šefas Darren‘as McGrady vesdamas meistriškumo pamokas apie karalienės mėgstamus valgius, prasitarė, kad karalienės valgiaraštyje visuomet yra vienas sumuštinis, kurį ji valgo nuo pat vaikystės.

REKLAMA

Karalienė turėdama gausią virėjų ir virtuvės šefų komandą visuomet gali valgyti ko tik panorėjusi. Bėgant metams, karalienei dirbę šefai pasidalino ir keliais jos mėgstamais patiekalais, tarp kurių galima tikėtis ir netikėtų staigmenų.

Buvęs karalienės šefas Darren‘as McGrady‘is anksčiau atskleidė, kad karalienei patinka valgyti mėsainius be bandelės, o jie yra valgomi su peiliu ir šakute bei patiekiami su spanguolėmis.

Be to, jos mityboje yra ir vienas specialus receptas, kuris yra pateikiamas karalienei dar nuo tada, kai ši buvo maža mergaitė, teigia „The Express“.

REKLAMA
REKLAMA

Specialūs sumuštiniai karalienei

McGrady‘is sakė, kad prie karalienės popietės arbatos gėrimo visada turi būti ir trys sumuštiniai, kurie skirti tiek jai pačiai pasimėgauti, tiek pavaišinti jais svečius.

REKLAMA

Jis sakė: „Vaikystėje, kuomet karalienė buvo dar darželyje, jai buvo patiekiami sumuštiniai su uogiene, kuriuos ji valgydavo kartu užsigerdama arbatą.“

Buvęs karalienės virtuvės šefas atskleidė, kad norint pasigaminti tokius sumuštinius, pirmiausiai reikės namuose pasigaminti uogiene, kurią sudaro įvairiausi vaisiai. Jis taip pat pridūrė, kad pasigaminti tokius sumuštinius yra labai paprasta, reikės duonos riekę patepti šiek tiek sviestu ir tuomet uogienės sluoksniu.

Paruošus sumuštinį, jį reikėtų išpjauti apskritos formos, rašoma mirror.co.uk.

„Jie buvo vadinami centais (angl. „pennies“), kadangi buvo pjaunami pagal senojo anglų cento dydį“, – paaiškino virtuvės šefas.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas populiarus sumuštinis, kuris taip pat buvo gaminamas ir svečiams, ir karališkajai šeimai buvo su agurkais.

Tačiau vyras paaiškino, kad paruošti tokį sumuštinį nėra taip paprasta. Už gamybos būdo slypi kur kas didesnis menas, nei tiesiog agurkų sudėjimas ant duonos riekučių.

Agurko luobelę šefai nuskusdavo bulvių skustuvu iki pat vandeningų sėklų. Vietoje sviesto, prieš dedant agurkų juosteles, duoną gausiai aptepdavo grietinėlės sūriu ir uždėdavo šiek tiek šviežios šaltmėtės.

Karalienei taip pat per arbatos popietę patikdavo valgyti sūrio ir pomidorų sumuštinius. Šiam sumuštiniui paruošti taip pat buvo naudojamas specialus receptas.

McGrady‘is sakė, kad pomidorus reikėdavo supjaustyti ketvirčiais, nulupti jų odelę ir sėklas, o tik tada juos dėti ant tarkuoto sūrio.

Dažniausiai jis rinkdavosi vieną seniausių Didžiosios Britanijos sūrių, kuris atrodo tarsi žalias marmuras ir yra šalavijų skonio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų