Jurgita rekomenduoja šį obuolių pyragą: „Tikrai kepsiu dar ne kartą“

„Labai patikęs obuolių pyrago receptas. Rekomenduoju išbandyti“, – sako tinklaraščio „Jurgittos virtuvė“ autorė.

Formai 24 х 30 cm.

Biskvitui: 200 gr. kambario temperatūros sviesto; 180 gr. cukraus (ėmiau 100 gr. balto ir 80 gr. rudojo cukraus); 1 a.š. vanilinio cukraus žiupsnelis druskos; 3 kiaušiniai; 2 a.š. kepimo miltelių; 250 gr. miltų.

Obuolių sluoksniui: apie 800 gr. obuolių (geriau saldžiarūgščių, o ne rūgščių); 375 gr. indelis Rududu.

Trupiniams: 75 gr. miltų; 75 gr. rudojo cukraus; 50 gr. avižinių dribsnių; 1 a.š. cinamono; 75 gr. šalto sviesto.

Biskvitas. Minkštą sviestą su cukrumi ir druska mikseriu plakame iki purumo – apie 3–5 min. (kol apimtis padidėja 2 kartus). Mušame po vieną kiaušinius, ir kiekvieną paplakame 1 min. Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome iki vienalytės masės ir pastatome į šalį, kol pjaustysime obuolius.

Obuolių sluoksnis. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis arba kubeliais. Rududu pašildome mikrobangėje, kad suminkštėtų. Sumaišome su obuoliais. Nebus taip paprasta, bet kantriai maišant viskas gražiai susimaišo.

Trupiniai. Suberiame į dubenį sausus produktus, sudedame gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir pirštais triname, kol gausime trupinius. Na, man gavosi ne trupiniai, o vientisas drėgnas tešlos gabalas, kurį vėliau ėmiau po gabaliuką ir trupinau ant obuolių.

Surinkimas. Į kepimo popieriumi išklotą formą pilame tešlą, išlyginame paviršių. Ant viršaus sudedame obuolius. Imame po gabaliuką trupinių tešlos ir trupiname mažais gabaliukais ant obuolių, kol "uždengiame" visus. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min. Tikriname po 50 min. šakute iš kraštelio prakrapštę biskvitą. Kitaip nelabai įmanoma, nes tikrinant mediniu pagaliuku jis bus šlapias nuo drėgno Rududu ir obuolių sluoksnio. Atvėsusį pyragą pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Tikrai kepsiu dar ne kartą... Fantastiškas pyragas! Ypač jo traškus viršus. Tik neturėjau tiek obuolių, kiek reikia pagal receptą, tad nenustebkite, kodėl nuotraukoje nedaug atrodo.


Rašyti komentarą...
V
Vat
2020-09-12 23:33:41
Pranešti apie netinkamą komentarą
Ta pažinčių svetainė nervina. Varyk iš čia!!!!
Atsakyti
0

J
Jonas
2020-09-14 00:59:01
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tik nesupratau kam tas tavo ru du du ? Kam ta suda dėti? Na viršus ir nelabai jau tikęs! Nieko gero 1,5 balo iš desimt
Atsakyti
-2

B
Baba
2020-09-14 20:42:15
Pranešti apie netinkamą komentarą
Primityvumo virsune
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (4)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų