Žinoma, niekas nedrįs paprieštarauti, kad mikrobangų krosnelė yra tikras šiuolaikinių technologijų stebuklas, kuris palengvina buitį.
Tačiau ne viskas gali būti įdėta į mikrobangų krosnelę. Pasirodo, tam tikrų maisto produktų šildymas mikrobangų krosnelėje gali sukelti net rimtos žalos – kai kurie maisto produktai, gėrimai ir talpyklos gali išsiskirti toksinus, sudeginti, ištirpti ar net sprogti. Štai keli jų.
Paprikos
Raudonosiose, oranžinėse arba žaliosiose paprikose yra junginio, vadinamo kapsaicinu. Kaitinant paprikas, kuomet jos itin įkaista, kapsaicinas išgaruoja į mikrobangų krosnelės uždarą orą.
Todėl atidarius mikrobangų krosnelės dureles, gali į aplinka išsiskleisti garai, kurie gali sudirginti plaučius, gerklę, akis ir nosį.
Kaip tinkamai šildyti paprikas? Vietoje mikrobangų krosnelės verčiau paprikas paskrudinkite, troškinkite arba kepkite ant grotelių.
Kietai virti kiaušiniai
Mikrobangų krosnelėje kaitinti kiaušiniai su lukštais ar nulupti išskiria garus, kurie negali prasiskverbti, todėl kiaušinyje susidaro slėgis
Įpjovus, o dar blogiau – įkandus kiaušinį, garai išsiskleidžia akimirksniu. Tad netikėtas sprogimas gali pridaryti rimtos žalos, rašoma realsimple.com.
Norėdami išvengti žalos, prieš dėdami kiaušinį į mikrobangų krosnelę, supjaustykite jį keturias dalis arba jei norite pašildyti kiaušinį, kad šis nebūtų visai vėsus, galite jį įdėti kelioms minutėms į puodelį, pripildytą karšto vandens.
Vynuogės
Kaip ir daugumos kitų produktų, taip pat ir vynuogių specialistai rekomenduoja nešildyti mikrobangų krosnelėje.
Įkaitusios vynuogės gali sprogti, tad galite susižeisti ir nusideginti gomurį.
Kaip šildyti? Jei norite pašildyti vynuoges, apsvarstykite galimybę jas keletą minučių paskrudinti orkaitėje.