Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Šalta keptų daržovių sriuba (nuotr. Organizatorių)

Kylant termometrų stulpeliams, TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvies atsigaivinti su ypatingomis šaltomis sriubomis: duonos ir rūkytos žuvies, smidrų, kepintų daržovių ar netradicinių, pikantiško skonio šaltibarščių. Žiūrėkite „La Maistas“ ir semkitės kulinarinių idėjų!

10

Kylant termometrų stulpeliams, TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvies atsigaivinti su ypatingomis šaltomis sriubomis: duonos ir rūkytos žuvies, smidrų, kepintų daržovių ar netradicinių, pikantiško skonio šaltibarščių. Žiūrėkite „La Maistas“ ir semkitės kulinarinių idėjų!

REKLAMA

Šaltos sriubos jau nuo seno buvo gaminamos lietuvių virtuvėje. Nors itin populiarios nebuvo. „Istoriniuose šaltiniuose pas mus minima duonsriubė, kuri gali būti gaminama net su alumi. Bet tai buvo pakankamai retas patiekalas. Šaltibarščiai su rūgpieniu – nesenas patiekalas. Senesnis patiekalas – įprasti karšti barščiai patiekiami atvėsinti su rūkytomis ausytėmis ar net vėžių uodegėlėmis – mena 17 amžių“, – istorines įdomybes pasakojo T. Rimydis.

REKLAMA

Jis laidos metu gamino itin išraiškingo skonio šaltą ruginės duonos sriubą su rūkytu unguriu ir rūkyta bulve bei šaltą smidrų sriubą. Kaip sako Tomas, smidrais galime džiaugtis iki liepos mėnesio, paskui teks su jais atsisveikinti iki kitų metų.

Laidos „La Maistas“ šefas, grilio entuziastas, Vylius Blauzdavičius siūlys paįvairinti daugelio mėgiamus tradicinius šaltibarščius. Vylius juos gardins marinuotais agurkėliais, garstyčiomis ir krienais. Pasak jo, agurkėliai suteikia daugiau rūgštumo, o garstyčios ir krienai – aštrumo ir pikantiškumo. Šaltibarščiams agurkus Vylius tarkavo, o ne pjaustė, tuo nustebindamas laidos vedėją Mindaugą Rainį, kuris dar labiau nustebo, išgirdęs, kad šiuos šaltibarščius tinka gardinti ožkos sūriu.

REKLAMA
REKLAMA

„Šaltibarščiai – patiekalas be kurio neprasideda vasara. Jų yra daug variacijų, o skaniausia ta – kurią gamini pats arba baba“, – juokavo V. Blauzdavičius.

Abu laidos šefai turi savo kulinarinių paslapčių ir išskirtinumų, tačiau sutartinai patarė – prieš valgant, visas šaltas sriubas būtina šaltai palaikyti 2-3 valandas, arba net per naktį. Jokiu būdu negalima jų vėsinti ledo kubeliais, nes smarkiai prasiskiedžia skonis. Taip pat, į šaltas sriubas nepatartina dėti mėsos.

Šalta duonos sriuba su rūkytu unguriu

Duonos sriuba – vienas iš senovinės virtuvės paveldo patiekalų. Sriuba puikaus aromato ir skonio, o paruošti ją nėra sudėtinga.

Receptą pamatykite čia

Šalta keptų daržovių sriuba

 

Sriuba ruošiama iš pakepintų daržovių, nes būtent kepinimas išryškina daržovių skonį, tad sriuba žavi išraiškingu skoniu. Sriubą labai tinka tiekti su česnakiniais duonos skrebučiais.

Receptą pamatykite čia

Šaltibarščiai įdomiau – su garstyčiomis ir marinuotais agurkėliais

 

Sriuba gaivi, soti ir puikaus skonio, kuris nustebins kiekvieną. Agurkai suteikia papildomą rūgštelę, o krienai ir garstyčios – lengvą pikantiškumą ir aštrumą. 

Receptą pamatykite čia

Šalta smidrų sriuba

 

Sriuba gaivi, soti ir puikaus skonio, kuris nustebins kiekvieną. Agurkai suteikia papildomą rūgštelę, o krienai ir garstyčios – lengvą pikantiškumą ir aštrumą. 

Receptą pamatykite čia

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų