Žvejybos vietai pasirinkta Atmatos upė, jungianti Nemuno baseiną su Kuršių mariomis. Ji dėl savo žuvingumo labai mėgiama tarp vietos žvejų, o čia šįkart P. Korsakas išbandė naujus belgiškus jaukus.
Nepamiršti gyvo jauko
Jaukinimui pasirinkti tradiciškai kukurūzai, įvairios musės lervos, taip pat ir sliekai.
„Varau visą lietuviškąją žūklės knygą. Kuoją turim, šlakį turim, raudę, ešerį turime. Pasiruošiau šiandien tris meškeres, nes pavasarį taip yra, neaišku, kur yra tos žuvys, kokiose vietose jos laikosi. Tai viena mano distancija vidutinė – 36 metrai, artimesnė 20 metrų ir bus 60 plius, nes Atmatoje yra tokia kaip duobelė, kai kartais žuvys išeina toli šildytis ir joms ten geriau“, – geru kibimu džiaugėsi P. Korsakas.
Kalbėdamas apie jaukus laidos vedėjas patarė juos pasiruošti iš vakaro.
„Geri jaukai jie mėgsta tris kartus drėkinimą, jaukas pakankamai daug geria vandens ir didelei žuviai visgi geriau, kad jis kuo mažiau dulkėtų. Trys drėkinimai ir geros 40 minučių prie vandens, kol jūs ruošiate platformą, matuojatės gylius. Kai jaukas paruoštas, tada, aišku, svarbiausia visi gyvi padarai, kad jų būtų nemažai ir reikės atrasti dienos rebusą, kurie gyviai tinka šiandien labiausiai“, – patarimais dalijosi žūklės profesionalas.
Laidą „Vienam gale kablys“ žiūrėkite sekmadieniais 9:30 val. per TV6.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!