• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Michaelas Mosley, svorio metimo ekspertas bei dietos 5:2 autorius, atskleidė, kokius penkis maisto produktus visada stengiasi turėti virtuvėje. Kai kurie gali jus nustebinti, nes tai riebūs produktai.

Michaelas Mosley, svorio metimo ekspertas bei dietos 5:2 autorius, atskleidė, kokius penkis maisto produktus visada stengiasi turėti virtuvėje. Kai kurie gali jus nustebinti, nes tai riebūs produktai.

REKLAMA

Visi, kas domisi sveika mitybą, neabejotinai yra girdėję apie gydytoją Michaelą Mosley, sukūrusį garsiąją 5:2 dietą, pagal kurią sveikai maitinamasi penkias dienas per savaitę, o likusias dvi pasninkaujama.

TV laidų vedėjas ir buvęs gydytojas yra vienas žinomiausių mitybos ekspertų ir dažnai siūlo žiūrovams įvairių patarimų, kaip išlaikyti gerą fizinę formą bei sveikatą. Jis taip pat rekomenduoja, kokių maisto produktų turėtų vengti besilaikantys dietos, jei nori numesti svorio.

Tačiau jus gali nustebinti tai, kad svorio metimo guru ne visada vengia riebių produktų, rašo mirror.co.uk.

Vienoje BBC radijo laidoje M. Mosley atskleidė kokius maisto produktus dažnai galite pastebėti jo pirkinių krepšelyje.

REKLAMA
REKLAMA

Riebus graikiškas jogurtas

Į laidos vedėjo Behnazo Akhgaro klausimą, kokius produktus jis ir jo žmona Clare visada deda į pirkinių krepšelį, dietos ekspertas prisipažino, jog jam labai patinka riebus graikiškas jogurtas.

REKLAMA

„Esu didelis graikiško jogurto gerbėjas, nes jame yra daugiau baltymų ir jis skanesnis, – aiškino jis. – Valgau gana daug jogurto, vartoju sveikus baltymus. Neseniai tapau dideliu žuvies gerbėju.“

Žuvis

Anksčiau gydytojas nekentė žuvies, tačiau suprato, kad joje yra daug gerų dalykų – omega 3 riebalų rūgščių ir kitų naudingų medžiagų.

Alyvuogių aliejus

Jis taip pat visada namuose turi daug alyvuogių aliejaus, nes tai yra artimiausias „gyvybės eliksyrui“ produktas  ir yra pagrindinė Viduržemio jūros dietos dalis . Michaelas Mosley  kas vakarą prieš miegą  išgeria šaukštą alyvuogių aliejaus.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytojas paaiškino, kad yra daug įrodymų apie alyvuogių aliejaus naudą, tačiau apie jį taip pat sklando daug mitų.

„Teigiama, kad dėl žemos smilkimo temperatūros negalima naudoti aliejaus kepimui, – aiškino jis. –  Bet tai nesąmonė, aš tai išnagrinėjau. Manau, kad tai labai sveikas aliejus, nors ir gana brangus.“

 

Riešutai

Mitybos ekspertas taip pat sakė, kad namuose visada turi daug riešutų, kuriais jis užkandžiauja.

 „Esu didelis smaližius ir galiu iškart suvalgyti visą šokolado plytelę, todėl šokolado mano namuose nėra, tačiau visada turiu riešutų ir juose nėra  tiek daug kalorijų“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sviestas

Galiausiai, gydytojas prisipažino esąs didelis sviesto gerbėjas. Anksčiau jis pirkdavo margariną, nes tuomet dar abejojo sviesto nauda.

„Svieste, kaip ir daugumoje pieno produktų yra sočiųjų riebalų, tačiau tai nėra nesveiki sotieji riebalai, – teigė jis. – Dabartiniai tyrimai rodo, kad saikingai vartojamas sviestas yra visiškai sveikas maistas, kurį būtina vartoti. Kaip ir jūs, aš esu sviesto gerbėjas.“

Manau Lietuvoje ne visi žino tikro ir gero alyvuogių aliejaus skonio,nes jo Lietuvoje nėra.Teko ragauti tikro Ispanijoje, tai Lietuvoje jisai pardudamas manau praskiestas su kitais aliejais.Tikras alyvuogių aliejus skiriasi nuo Lietuvoje parduodamo alyvuogių aliejaus, kaip naktis ir diena.Manau turėtų maisto kontrolė patikrinti alyvuogių aliejaus kokybę.
Tai tiesa,nėra ko lyginti vaisių ir daržovių kokybės Lietuvoje! Aliejaus irgi prasta kokybė! Vokietyjoje visai kiti produktai ir jų skonis!
Tikras gydytojas,verta juo sekti,mat pierdabo margariną vietoj sviesto,taigi ,hidrinti riabalai tikrai labiau naudingi...viduramžių daktariuks,vėlokai viską suprato
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų