Reikės: 400–500 g žuvies file; 2 kiaušinių; 1 mažos cukinijos; 1 vidutinio dydžio morkos; 1 vidutinio dydžio svogūno; 5 valg. š. džiūvėsėlių; 2 skiltelių česnako; 1 saujelės susmulkintos šviežios petražolės; 1 saujelės susmulkintų šviežių krapų; druskos, juodųjų pipirų.
Cukiniją sutarkuojame stambia tarka, sumaišome su pora žiupsnelių druskos ir sudedame į sietelį 10 min. Vis paspaudžiame, kad cukinija išleistų sultis. Žuvies file susmulkiname kuo mažesniais gabalėliais. Morką, svogūną nulupame. Morką sutarkuojame smulkia tarka, svogūną susmulkiname.
Viename dubenyje sumaišome žuvies file, morką, svogūną, kiaušinius, džiūvėsėlius, žalumynus ir cukiniją. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės silpnesnės ugnies. Formuojame plokščius kotletus ir kepame įkaitusiame aliejuje, kol gražiai apskrunda. Skanaus!