Mėgstantiems keliauti ir pavalgyti maisto šventės yra unikali galimybė suderinti abu pomėgius. Pateikiama sąrašą karščiausių Europos maisto švenčių.
Skanaus!
Šventosios Magdalenos kumpio festivalis ( Spalio 1-3 dienomis, St. Magdalena, Italija)
Pietų Tirolis pasižymi giliomis kumpio gaminimo tradicijomis. Tad jei spalio mėnesį aplankysite nedidelį st. Magdalena miestelį Funes slėnyje, tikrai galėsite pasimėgauti gera rūkyta mėsa. Ant 523 metrų ilgio stalo pateikiama įvairiausių kumpių rūšių, groja tirolietiška muzika, o vietiniai duonkepiai demonstruoja savo talentus. Nepraleiskite Hanso Mantingerio, plonytėmis riekelėmis raikančio kumpį akomponuojant akordeonui, pasirodymo.
Festivalio kulminacija – Kumpio karalienės rinkimai.
Daugiau informacijos – seckfest.org.
Spalio 2-3, Fête du Miel (Medaus festivalis), Roquebrune-sur-Argens, France
Kasmet Provanse 350 bitininkų pagamina apie 2 000 tonų medaus. Didelė šios produkcijos dalis tenka Var regionui, tad ne veltui kiekvieną spalį nedidelis Roquebrune-sur-Argens sukviečia visus Var bitininkus pasidalinti savo patirtimi bei derliu. Atvykėliai lankosi vietiniame turguje bei dalyvauja galybėje su medumi susijusių renginių – parodose, seminaruose ar tokiuose ekstremaliuose šou, kur dūmais užmigdžius bites rodoma, kaip renkamas medus (garantuojame – jūsų vaikai liks sužavėti).
Daugiau informacijos - arts-traditions.org
Spalio 3, Fête des Legumes Oubliés (Užmirštų daržovių šventė), La Haye-de-Routot, France
Užmirštų daržovių šventės, vykstančios La Haye-de-Routot miestelyje netoli Roueno, lankytojai raginami prisiminti daržoves, itin paplitusias praeityje ir užmirštas šiandien. Visos miesto gatvės užkimštos prekystaliais nukrautais keisčiausiomis baklažanų, cukinijų, špinatų, daržinių builių bei situ daržovių rūšimis. Rengiamos degustacijos bei pasakojama kaip šias daržoves auginti ir paruošti.
Daugiau informacijos - cdt-eure.fr
Spalio 8-9, Hardangerio vaisių ir sidro festivalis, Hardangeris, Norvegija
Vakarinis Hardangerio fjordas vadinamas Norvegijos vaisių sodu. Čia auginama didžiausia šalies slyvų, kriaušių, obuolių bei vyšnių dalis. Tad festivalio metu nuo maisto ir gėrimų lūžta stalai, rengiamos paskaitos apie vaisininkystę be sidro gamybą, be to, renkamas geriausias metų šio alkoholinio gėrimo gamintojas.
Daugiau informacijos - siderfestival.no
Bus daugiau...