Gardi mišrainė su silke krepšeliuose: kažkas naujo Velykoms

„Ne paslaptis, kad artėjant šventėms, daugelis šeimininkių dairosi skanių idėjų, kuo nustebinti namiškius ir svečius. Mane asmeniškai dažnai sužavi, kiek įdomesnis patiekalo pateikimas. Šis kaip tik toks, kai vietoj to, kad į dubenį sukrėstumėte mišrainę ir šalia padėtumėte silkę, viską galite patiekti keptuose bulvių krepšeliuose“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

10–12 vnt. (priklausys nuo keksiukų formelės dydžio): 200 g silpnai sūdytos silkių file aliejuje; 2 virtos vidutinio dydžio morkos; 3 virti vidutinio dydžio burokėliai; 2 vidutinio dydžio marinuotų agurkėlių; 2–3 v.š. majonezo; druskos, maltų juodųjų pipirų;

Bulvių krepšeliams: 500 g virtų bulvių su lupenomis; 2 kiaušinių baltymų; druskos, maltų juodųjų pipirų.

Nulupkite bulves, sumalkite. Dėkite į dubenį bulves, kiaušinių baltymus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Paruoštą tešlą dėkite į keksiukų formeles (geriausia naudoti silikoninę formą), apspauskite aplink dugną ir kraštus. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20 min., kol gražiai apskrus. Tuomet išimkite iš formelių ir palikite atvėsti. 

Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytas daržoves, dėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Silkės gabalėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Į kiekvieną krepšelį dėkite paruoštą mišrainę ir ant viršaus išdėliokite silkių gabalėlius. Serviruokite prieš pat pateikimą.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų