Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
„La maistas“

Pagalvojus apie itališką virtuvę, dažnas iš mūsų ima svajoti apie ypatingo skonio picas, makaronus ar lazaniją, o po Lietuvos ūkius su TV3 laida „La maistas“ keliaujantis Gian Luca Demarco šiuos patiekalus ir vėl atskleis naujomis spalvomis. Šįkart jis nustebins žiūrovus pristatydamas lazaniją su slaptu ingredientu, kuris naudojamas tik brangiausiems itališkiems patiekalams paruošti…

13

Pagalvojus apie itališką virtuvę, dažnas iš mūsų ima svajoti apie ypatingo skonio picas, makaronus ar lazaniją, o po Lietuvos ūkius su TV3 laida „La maistas“ keliaujantis Gian Luca Demarco šiuos patiekalus ir vėl atskleis naujomis spalvomis. Šįkart jis nustebins žiūrovus pristatydamas lazaniją su slaptu ingredientu, kuris naudojamas tik brangiausiems itališkiems patiekalams paruošti…

REKLAMA

Kad būtų užtikrintas, jog savo ruošiamai lazanijai panaudos tik pačius kokybiškiausius produktus, virtuvės šefas nusprendė apsilankyti pas savo draugus, Edmundą ir Aistę „Laimingų daržovių“ ūkyje.

Pasivaikščiojęs poros ūkyje ir susipažinęs su čia randamomis daržovėmis, Gian Luca nusprendė pagaminti tobulą lazaniją be mėsos.

REKLAMA

Daržovių lazanija

Sotiems ir gardiems pietums be mėsos – daržovių lazanija. Labai nesudėtinga paruošti, o sužavės kiekvieną prisėdusį prie stalo.

Jums reikės:

1 baklažano (didelio); 1 cukinijos (didelės); 6  lazanijos lakštų; 2 šakelių pomidorų; 1 pundelio smidrų; 2 skiltelių česnako; 1 žiupsnelio muskato; pagal poreikį žirnių; pagal poreikį cukinijų žiedų; pagal poreikį sūrio (tarkuoto); pagal poreikį parmezano sūrio; pagal poreikį mocarela sūrio; pagal poreikį ančiuvių; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų juodųjų pipirų; pagal poreikį alyvuogių aliejaus

REKLAMA
REKLAMA

Padažui:

2 litrų pieno; 200 gramų sviesto; 200 gramų kvietinių miltų

 

Plonais griežinėliais supjaustome baklažaną ir cukiniją. Iš abiejų pusių apkepiname ant grilio.

Įkaitiname alyvuogių aliejų, dedame skiltelę česnako. Įkaitus dedame ančiuvius, jiems apkepus beriame supjaustytus pomidorus bei alyvuoges. Į keptuve dedame žirnių ankštis bei supjaustytus smidrus. Nepagailime druskos ir pipirų.

Daržoves atidedame į šalį ir paruošiame bešamelio padažą. Išlydome sviestą, beriame miltus ir viską išmaišome. Įpilame 2 litrus pieno ir gerai išmaišome šluotele. Pabaigoje įtarkuojame muskato riešuto bei įberiame druskos ir pipirų.

Sluoksniuojame lazaniją – pilame bešamelio padažą, dedame baklažanus ir cukinijas. Ant jų – paruoštą pomidorų ir daržovių padažą. Pabarstome mocarela, tarkuotu sūriu ir parmezanu. Dedame lazanijos lakštus. Toliau sluoksniuojame, o ant viršaus uždedame cukinijų žiedų. Šauname lazaniją į įkaitintą iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 35 minutes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų