Panašu, kad kiaušiniai, kurie nėra laikomi šaldytuve, turi didesnę tikimybę salmonelių atsiradimui. „Journal of Food Protection“ rašo, kad salmonelių patekimas į kiaušinius kambario temperatūroje yra paprastesnis nei į šaltus kiaušinius, rašo usefulbeautytips.net.
Tačiau taip pat egzistuoja mintis, kad kiaušiniai neturėtų būti šaldomi. JAV teigiama, kad jau imtasi daugybės apsaugos nuo salmonelių priemonių, įskaitant patikrinimą vietose, kur auga vištos, kiaušinių plovimą, prieš patenkant į parduotuves ir jų sekimą iš tiekėjų į parduotuves. Europoje taip pat dauguma viščiukų yra vakcinuojami nuo šios bakterijos.
Maisto saugos ir kontrolės tarnybos ekspertė Marianne Gravely sako, kad kiaušiniai neturėtų būti laikomi kambario temperatūroje ilgiau nei dvi valandas, nes nėra galimybės pamatyti, ar kiaušiniai yra užkrėsti šia bakterija.
Plika akimi neįmanoma pasakyti ar kiaušiniai bei vištiena yra užsikrėtę, nes šios bakterijos nepakeičia nei maisto skonio, kvapo ar išvaizdos, todėl rekomenduojama juos visą laiką laikyti šaldytuve.