Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus nustebino apsilankęs Adelės ir Vytauto deksterių ūkyje, kuris visai netikėtai tapo ir moliūgų ūkiu.

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus nustebino apsilankęs Adelės ir Vytauto deksterių ūkyje, kuris visai netikėtai tapo ir moliūgų ūkiu.

REKLAMA

Vytautas ir Adelė pradėjo auginti deksterius, kai moteris sulaukė pensijinio amžiaus. Vėliau sužinoję, kad deksteriai mėgsta moliūgus, pasisodino ir jų.

„Švelniai tariant, moliūgų užaugo gal 50 kartų daugiau, negu tiems galvijams reikia“, – kaip deksterių ūkis virto moliūgų ūkiu, pasakojo Adelė.

Adelė pamokė „La maistas“ laidos žiūrovus iškepti gardžius moliūgų blynelius be miltų ir kiaušinių, o Gian Luca Demarco atskleidė burnoje tirpstančių keksiukų receptą.

Moliūginiai keksiukai

Gardieji moliūginiai keksiukai – nesudėtingi ir iš neįmantrių ingredientų. Sužavės kiekvieną smaližių.

REKLAMA

10-čiai porcijų jums reikės:

225 gramų sviestinio moliūgo; 200 gramų kvietinių miltų; 150 gramų sviesto; 100 gramų rudojo cukraus; 90 gramų medaus; kiaušinio; šaukštelio sodos;  šaukštelio cinamono; žiupsnelio malto muskato

Moliūgus supjaustome 2 cm riekelėmis, suvyniojame į foliją ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Kol moliūgas kepa, šaltą sviestą dedame į virtuvinį kombainą, įberiame cukraus ir gerai išmaišome. Į masę įdedame medaus ir kiaušinį, gerai išmaišome. Sausus ingredientus sumaišome atskirai – miltus, sodą ir cinamoną, įtarkuojame muskato.

Iškepusį moliūgą dedame į virtuvinį kombainą ir beriame sausus ingredientus. Gerai išmaišome.

Gautą masę dedame į keksiukų formeles, o keksiukus – į karšto oro gruzdintuvę.

Įjungiame keksiukų režimą ir paliekame 15 minučių. Skanaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų