REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalio pietūs – neatsiejama visos šeimos susiėjimo ir bendravimo dalis, o nuo seno pamėgti patiekalai puikiai tinka mėgautis šaltomis žiemos dienomis. Todėl keliautojas, žurnalistas Vytaras Radzevičius dalijasi sočiu, gardžiu ir visą šeimą prie stalo sukviesiančiu suvalkietiško plokštainio receptu.

Savaitgalio pietūs – neatsiejama visos šeimos susiėjimo ir bendravimo dalis, o nuo seno pamėgti patiekalai puikiai tinka mėgautis šaltomis žiemos dienomis. Todėl keliautojas, žurnalistas Vytaras Radzevičius dalijasi sočiu, gardžiu ir visą šeimą prie stalo sukviesiančiu suvalkietiško plokštainio receptu.

REKLAMA

„Priėmiau kulinarinį iššūkį – pagaminti lietuvišką patiekalą su „Rimi Basic“ produktais, kurie sukurti pirkėjams, norintiems sutaupyti perkant kasdienius produktus. Paklaidžiojęs po parduotuvę nutariau šiandien skelbti suvalkietiško kugelio dieną, – savo lietuviško patiekalo receptą visai šeimai pristato Vytaras Radzevičius – Kodėl suvalkietiško? Nes močiutė Pilviškiuose tokį pečiuje kepdavo – storas jis būdavo, gilus, su kiaulės kojom ir visko tę. Dar nutariau pridurti padruskintą grietinės ir varškės padažą. Jei kils mintis tokį daryti – jis puikiai tiks didelei šeimai savaitgalio pietums. Kviečiu išbandyti!“ 

Suvalkietiško plokštainio receptas 

Jums reikės: 

  • 2 vnt. kiaulės kojų;
  • 2 kg bulvių;
  • 3 kiaušinių;
  • 2 stiklinių pieno;
  • 200 g lašinukų;
  • 2 svogūnų;
  • Pipirų, lauro lapų, druskos pagal skonį.
  • Padažui reikės:
  • Varškės;
  • Grietinės.

Pirmiausiai išilgai perpjaukite kiaulės kojas (pjauti reikia per skeltį) ir apvirkite 20-30 minučių vandenyje. Įberkitedruskos, lauro lapų ir kvapniųjų pipirų. Kol kojos verda, nuskustas bulves sutarkuokite, užpilkite su svogūnais paspirgintais lašinukais, užpilkite užvirintu pienu, įmuškite kiaušinius, įdėkite druskos, pipirų ir masę gerai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

Į špižinį puodą įpilkite tarkių, padėkite dvi dalis kojos, vėl užpilkite tarkių, padėkite kitas dalis ir iki galo užpilkite tarkių. Šaukite į 190 laipsnių kaitros orkaitę ir kepkite dvi valandas.

O jei turite – dar geriau dėti į pečių. Varškę sutrinkite su druska ir grietine iki norimo tirštumo ir naudokite padažui, kai patieksite iškepusį plokštainį, rašoma pranešime spaudai.

Va čia tai tikras kugeli, be jokių isidirbinejimu, beto ir padažas superinis, kartais, kai turiu varškės gaminu panašiai, tikrai labai skanu, Vitaras teisus, kepant gerame peciuje būna dar skanesnis, tokius receptus malonu paskaityti, viskas natūralu lietuviska
Štai čia,kalorijų ir riebalų bomba!
Jis pats kaip gugelis. Nusibodo tas pasaulio puodas. Užkniso.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų