REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naudodami grilį, šiandien žmonės ruošia pačius įvairiausius patiekalus, tačiau populiariausia vis dar lieka mėsa. Šio penktadienio TV3 laida „Lidl grilio talentai“ įrodys, jog nepelnytai pamirštame žuvį, o du grilinimo ekspertai pasidalins receptais, kurie jūsų grilio vakarėlyje taps nepakeičiamais.

Naudodami grilį, šiandien žmonės ruošia pačius įvairiausius patiekalus, tačiau populiariausia vis dar lieka mėsa. Šio penktadienio TV3 laida „Lidl grilio talentai“ įrodys, jog nepelnytai pamirštame žuvį, o du grilinimo ekspertai pasidalins receptais, kurie jūsų grilio vakarėlyje taps nepakeičiamais.

REKLAMA

Šį penktadienį Vytaras Radzevičius du laidos dalyvius – 3 metų čirškinimo patirtį sukaupusį komiką Mantą Bartuševičių ir 14 metų grilinantį virtuvės šefą Artūrą Stankevičių – pakvies į netoli Vilniaus įsikūrusį Pikeliškių dvarą. Leisdami savo meistriškumui skleistis, abu jie tikėsis laimėti pagrindinį laidos prizą. Kuriam pavyks pasirodyti geriau?

Žuvies patiekalai Artūro gyvenime užima ypatingą vietą. Virtuvės šefo senelis buvo žvejys, tad vasaromis skirtingai ruoštais žuvies patiekalais jam tekdavo lepintis kone kiekvieną dieną. Anksčiau žuvį gamindavo vyro močiutė, o dabar šis procesas itin artimas tapo ir pačiam Artūrui.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau didžiausią spyrį gaminti Artūras pajautė po… nenusisekusių santykių!

„2009 metais susipažinau su labai faina mergina. Mes ėmėme draugauti, tačiau vėliau mūsų keliai išsiskyrė. Atsimenu, tada ji man pasakė, kad skiriamės dėl to, jog aš, neva, nieko nedarau.

REKLAMA

Nusprendžiau, kad turiu eiti į virtuvę – ėmiau visaip ieškoti šio darbo. Tuo metu skelbimų nebuvo tiek daug, todėl pradėjau visiems skambinti – gal kas ieško virėjo padėjėjo? Būtent nuo to mano karjera ir prasidėjo, o pirmasis mano darbas buvo vegetariškos virtuvės restorane“, – pasakos Artūras.

Kūrėjai

Šiandien vyras įsitikinęs, kad visi, siejantys savo gyvenimą su virtuve, turi būti kūrėjai. Todėl ir pats Artūras savo darbo vietą keičia priklausomai nuo sezono – vasarą praleidžia dirbdamas garsiame Nidos restorane, o žiemą darbui susikaupia mažesnių miestų virtuvėse.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu M. Bartuševičius pasakos save virtuvėje atradęs jau labai seniai. Tiesa, ne taip, kaip tikėtųsi jo žmona… „Kaip man sako žmona, tai tampa šiokia tokia problema. Neva, aš per daug valgau naktimis. Iš esmės, kažkas su svoriu, bet tiksliai žodis į žodį nepakartosiu“, – kaip visuomet progos pajuokauti nepraleis Mantas.

Didelę reikšmę maistui ir skirtingų šalių virtuvėms komikas skiria ir tuomet, kai keliauja. Tačiau grįžęs į Lietuvą jis visuomet pripažįsta, kad mūsų šalies virtuvė – geriausia pasaulyje.

O vasaromis ruošti maistą ant grilio Mantas mėgsta ir pats, tačiau neretai susiduria su problema, jog patiekalai neiškepa iki galo. Panašų iššūkį jis patyrė ir pernai, kai pirmąkart išbandė savo jėgas „Lidl grilio talentų“ kovose. Tąkart žinomas vyras lašišą ruošė pagal žmonos receptą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šis penktadienis – mano apšilimas prieš kitų metų grilio kovas, nes ten atkeliausiu kovoti dėl medalių. Didžiausia mano svajonė – kepti su Aiste Pilvelyte arba Rūta Ščiogolevaite, nes tai, galbūt, yra vienintelis būdas, kaip aš galėčiau užimti ne antrąją vietą“, – juokaus Mantas.

A. Stankevičius šį penktadienį nugalėtojo titulo sieks V. Radzevičiui pristatydamas skirtingų rūšių žuvį su pomidorų ir mangų salsa bei naminiu majonezu, o M. Bartuševičius – gamindamas sumuštinius su lašiša.

Matydamas savo priešininko įgūdžius, komikas laidos metu nesidrovės į Artūrą kreiptis pagalbos – ir tada, kai prašys paskolinti kelis ingredientus, ir tada, kai Manto sumuštiniams prireiks kažką papildomai papjaustyti.

REKLAMA

„Galiu atskleisti, ką darysiu – noriu pasiekti tokį žuvies iškepimo laipsnį, kad ją ištraukus, lašiša lengvai nukristų nuo odelės. Tuomet, kol lašiša dar bus karšta, sudėsiu ją į duonelę, pridėsiu sūrio, kuris išsilydys, žolelių, pesto ir įvairių kitų padažų. O tuomet ragausime – žiūrėsime, ką turime“, – savo patiekalo receptą atskleis Mantas.

Ir nors begaminant sumuštinus ne viskas klosis kaip per sviestą, tai Manto nenuliūdins. Komikas bus šventai įsitikinęs, kad jo sumuštinis tikrai atras savo ragautojus: „Jaučiuosi kaip liaudies balsas – šis patiekalas yra labai lengvai padaromas ir bet kada galėtų tapti degalinių hitu!“

Tačiau kaip ruošta žuvis labiau sužavės laidos vedėją V. Radzevičių? Kam atiteks pagrindinis prizas? Visi atsakymai – jau šiandien.

„Lidl grilio talentai“ – penktadieniais, 17.55 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų