Atskleidė tobulos bulvių košės paslaptį: štai, kas lemia skonį

Daugelis bulvių košės mėgėjų turi išbandytą ir pasiteisinusį metodą, kaip geriausia gaminti, kad patiekalas tiesiog tirptų burnoje ir būtų tobulos tekstūros. Viena mergina sako, kad viskas priklauso nuo to, kokiame vandenyje yra verdamos bulvės, nes tai daro didžiausią įtaką skoniui.

Rachel Askinasi sako, kad bulvių košė yra vienas mėgstamiausių jos patiekalų, o kartais šaukštelis kvapnios ir gardžios bulvių košės ją tiesiog nukelia į vaikystės prisiminimus. Mergina įprastai bulves virdavo pasūdytame vandenyje, o tada bulvių košę pagardindavo sviestu, grietinėle ir žolelėmis.

Tačiau vieną dieną „TikTok“ platformoje Rachel pamatė gudrybę, kurią panoro išbandyti. Nuo tos akimirkos ji bulvių košę gamina tik taip.

Pirmiausia reikia nuplauti bulves ir jas įtrinti avokadų aliejumi (jei norite, bulves prieš virimą galite nuskusti, tačiau kai kurie to atsisako, nes tai prideda tekstūros). Tada supjaustytas bulves reikia įdėti į puodą su vandeniu, druska ir vištienos sultiniu. Vėliau – gardinti bulvių košę kaip įprasta.

Būtent vištienos sultinys suteikia ypatingą skonį, taip pat atsiranda ir tekstūros pokyčiai. Anot Rachel, bulvių košė tapo labiau kreminė, o ypač akivaizdus skirtumas pasijuto tada, kai ji ragavo ir paprastame vandenyje virtas bulves.

„Bulvių košės skonis buvo sodresnis ir stipresnis, ji tikrai buvo kitokia. Belieka pasakyti, kad nuo šiol bulves virsiu tik vandenyje su vištienos sultiniu, nes tai labai pagardina šį patiekalą“, – insider.com sako mergina.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų