Kreminis padažas gaminamas iš kreminio sūrio ir parmezano sūrio, sumaišytų su trupučiu pieno, o kiekvienoje porcijoje yra gausus kiekis daržovių ir vištienos.
Vienoje porcijoje yra 30 gramų baltymų. Jis labai skanus, tikiuosi, kad jums patiks!“ – savo įraše rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Reikės:
- 100 ml neriebaus pieno;
- 100 g šviežiai tarkuoto parmezano sūrio ir dar daugiau patiekimui;
- 150 g kreminio sūrio;
- 400 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais;
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos prieskonių;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos ir šviežių pipirų pagal poreikį;
- 1 stiklinės vištienos sultinio;
- 225 g makaronų (idealu būtų kaspinėlio formos);
- 2 vidutinio dydžio porai, nuvalyti ir plonai supjaustyti;
- 100 g šaldytų žirnelių, atitirpinti nereikia.
Mažame dubenelyje sumaišykite pieną, tarkuotą sūrį ir grietinėlės sūrį ir atidėkite į šalį.
Pagardinkite vištieną paprikos prieskoniais.
Įkaitinkite didelį puodą ant stiprios ugnies. Kai keptuvė labai įkais, apipurkškite ją aliejumi ir sudėkite vištieną, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį ir kepkite vienu sluoksniu ant stiprios ugnies, kol dugnas paruduos, maždaug 3 minutes, tada apverskite ir kepkite kitą pusę, kol vištiena apskrus iš visų pusių ir iškeps, maždaug 2-3 minutes. Sudėkite į lėkštę.
Įpilkite šlakelį sultinio ir nubraukite visus pridegusius gabalėlius nuo puodo dugno. Sudėkite likusį sultinį, kreminio sūrio mišinį, makaronus ir porus. Išmaišykite ir užvirinkite, tada uždenkite, sumažinkite ugnį iki vidutinės-žemos ir troškinkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kad makaronai tolygiai išvirtų, 15 minučių.
Paragaukite makaronų ir, jei jie nėra „al dente“ arba puodo apačioje vis dar yra daug skysčio, uždenkite ir virkite dar minutę, tada vėl patikrinkite.
Nuimkite dangtį, sudėkite vištieną ir žirnelius, išmaišykite. Virkite tik apie 30 sekundžių, kad žirneliai sušiltų.
Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite baziliką (nebūtina). Patiekiant užberkite dar parmezano sūrio.











































































































































































































































































































