REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tai vienas skaniausių mūsų šeimoje pyragų: sodraus kakavinio skonio su švelnaus varškės sluoksniu ir rūgščiu vyšnių uogienės pertepimu. Visi šie ingredientai tarpusavyje dera tobulai, todėl pyragas tiesiog negali būti negardus! Ir puikiai tinka posakis: kartą paragavęs, prašai pakartot dar gabalėlio“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Tai vienas skaniausių mūsų šeimoje pyragų: sodraus kakavinio skonio su švelnaus varškės sluoksniu ir rūgščiu vyšnių uogienės pertepimu. Visi šie ingredientai tarpusavyje dera tobulai, todėl pyragas tiesiog negali būti negardus! Ir puikiai tinka posakis: kartą paragavęs, prašai pakartot dar gabalėlio“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Kakaviniam sluoksniui: 300 miltų, 200 gr sviesto, 200 gr cukraus, 1 kiaušinio, 2 v.š. kakavos, 1 a.š.kepimo miltelių.

Varškės įdarui: 2×180 gr varškės (naudojau 9% pakeliuose), 3 kiaušinių, 80 gr cukraus, 100 gr grietinės, 40 gr krakmolo, 200 gr vyšnių uogienės.

Pyrago receptas

Ištirpinau sviestą. Į atvėsintą sviestą įmušiau kiaušinius, cukrų ir viską gerai suplakiau. Į masę subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir kakavą. Užminkiau tešlą, ją padalinau į 2 dalis ir suvyniojusi į maistinę plėvelę, padėjau į šaldiklį ~1 val. Įdarui, visus recepte išvardintus produktus, gerai išmaišiau. Tortinės dugną ištiesiau kepimo popieriumi.

REKLAMA
REKLAMA

Ant tortinės dugno, burokine trintuve sudėjau tarkuotą kakavinę masę ( vieną dalį ), ant viršaus sudėjau paruoštą varškės masę. Ant varškės masės uždėjau vyšnių uogienės ir ant viršaus vėl užtarkavau likusią ( antrą ) kakavinę tešlos dalį. Beliko iškepti.

Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūroje apie 5060 min. Pyragas iškeptas, leiskite jam atvėsi ir tuomet pjaustykite.

P.s. Aš pyrago viršų papuošiau tirpintu šokoladu ir riešutais (nebūtina). Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų