Atskleidė skaniausią blynų tešlą: taip išmokė mama

„Štai pusryčių karaliai – blynai. Šį rytą su uogomis, apšlakstyti klevų sirupu. O patys blynai minkšti, lengvi, stori ir pasipūtę. O paslaptis labai paprasta: tiesiog atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į jau paruoštą blynų tešlą. Labai gerai prisimenu, kad tokius blynus kepdavo mama vaikystėje, kai norėdavo mus su broliu palepinti. Tiesa šį kartą kepant į blynus dar įmaišiau į tešlą ir šilauogių“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Ingredientai: 2 kiaušiniai; 200 ml pieno; 1 v. š. Cukraus; Žiupsnis druskos; 300 g miltų; Saujelė šilauogių.

Patiekti: uogų ir klevų sirupo, jei norisi.

Kiaušinių baltymus atskirame nuo trynių. Trynius išsukame su cukrumi. Įpilame pieno. Įberiame druskos ir miltus. Gerai išmaišome. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Išplakame baltymus iki standžių putų.

Atsargiai įmaišome į blynų tešlą. Suberiame šilauoges. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepame iš abiejų pusių, kol blynai gražiai apskrus ir iškeps. Blynus apšlakstėme klevų sirupu ir valgėme su uogomis.

 

 


Rašyti komentarą...
r
receptas patiko
2021-07-17 13:07:54
Pranešti apie netinkamą komentarą
Burbekle Juna, aš, pvz., nežinojau. Gerai, kad rašo.
Atsakyti
-5

R
Rožė
2021-07-18 08:43:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
Cukrus tešloje, o paskui dar klevų sirupas. Ar ne per daug cukraus? Vaikystėje negalėdavau blynų valgyti, jei ant viršaus yra nors kelios kruopelytės cukraus, o čia vaikas pratinamas kiek galima jo daugiau.
Atsakyti
-4

L
Lota
2021-07-19 19:22:16
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nesąmonė. Uogos išleidžia sultys ir blynai prilimpa prie keptuvės.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (4)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų