Vienas svarbiausių iš jų – pasukos, naudojamos marinatui, kadangi jos labai suminkština vištieną, ir jų dėka iškepti vištienos gabalėliai viduje išlieka minkšti, o išorėje traškūs.
Vištienos nebūtina laikyti marinate pernakt, užtenka ir poros valandų. Bet jeigu turite galimybę vištieną marinuoti 24 h, tuomet tik geriau. Prie vištienos juostelių labai tinka saldžiarūgštis, aštrus ir mėlynojo sūrio padažai“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės (stiklinė 250 ml):
- 1 kg vištienos krūtinėlės.
Marinatui:
- 1 stiklinės pasukų;
- 1 arb. š. druskos;
- 0,5 arb. š. čili pipiro miltelių;
- 0,5 arb. š. česnako miltelių;
- 0,5 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių.
Miltų mišiniui:
- 2 stiklinės miltų;
- 6 valg. š. pasukų (likusių nuo marinato);
- 1 arb. š. druskos;
- 1 1/3 arb. š. česnako miltelių;
- 0,5 arb. š. juodųjų pipirų;
- 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių;
- 0,5 arb. š. čili paprikos miltelių;
- 1 arb. š. kepimo miltelių.
Kepimui:
- saulėgrąžų aliejaus.
Vištienos krūtinėlę supjaustome ~1 cm storio juostelėmis. Viename dubenyje sumaišome visus marinatui skirtus ingredientus, sudedame vištienos juosteles, gerai sumaišome, uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 2 h (geriausia pernakt).
Miltų mišinys – viename dubenyje sumaišome miltus su prieskoniais. Supilame pasukas, gerai išmaišome, po to pirštais miltus sutriname į mažus gabalėlius.
Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitiname pakankamai aliejaus (kad beveik apsemtų vištienos juosteles). Kiekvieną juostelę dedame į miltų mišinį, gerai prispaudžiame (tam, kad juostelės apliptų miltų trupiniais). Tada juosteles dedame į įkaitusį aliejų, kepame iš abiejų pusių po 2-3 min, kol juostelės įgauna auksinę spalvą.
Iškepusias vištienos juosteles dedame ant popierinio rankšluosčio. Tokiu būdu iškepame visas vištienos juosteles. Jei pritrūksta miltų mišinio, užsimaišome dar vieną porciją. Vištienos juosteles patiekiame su mėgstamais padažais ir daržovėmis.
Tik iškepusios juostelės yra labai traškios, po to pastovėję suminkštėja.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!