• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Lengvai saldūs, su riešutiniu poskoniu ir nerealiai purūs blyneliai – puikus savaitgalio pusryčių pasirinkimas. Bananai yra nerealus ingredientas veganiškoje virtuvėje, prideda ne tik natūralaus saldumo, bet ir puikiai pakeičia kiaušinį. Pasiskaninkite blynelius šokoladu, riešutų sviestu, mėgiama uogiene ar uogomis!

Reikės:

  • 1 prinokusio banano;
  • 50 g riešutų sviesto;
  • 100 g kvietinių miltų;
  • ½ a. š. kepimo miltelių;
  • 1 v. š. klevų sirupo (tiks ir agavų ar kitas sirupas);
  • 150 ml sojų ar migdolų pieno;
  • 1 v. š. neutralaus skonio aliejaus.

Kaip gaminti:

REKLAMA
REKLAMA

Sutriname bananą su šakute ir sumaišome su riešutų sviestu ir klevų sirupu. Sudedame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome. Po truputį supilame pieną ir vis maišome, kol pasidarys vientisa masė. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir su šaukštu dedame blynus (~2 v. š. blynui).

Kepame apie 2–3 min., kol paviršiuje atsiras skylutės, tada apverčiame ir kepame dar keletą minučių. Patiekiame su mėgiamais priedais ir skanaujame! Skanaus!

Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui 22 Challenge.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų