Atrado skaniausią braškių uogienę: receptą užsirašyti tikrai verta

„Braškė – karališka vasaros uoga. Kai turiu jų „visą kalną“, vos spėju dalinti. Vienos keliauja į šaldiklį sveikos uogos, kitos į ledukų kubelius su mėtos lapeliu, dar kitos tiesiog trintos su cukrumi. Iš kitų verdu skaniausią braškių uogienę“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Dabar jau visada uogienes verdu tik su uogienių cukrumi. Galiu nebijoti, kad uogienė pradės rūgti ar atsiras pelėsis. Man patinka ir uogienių konsistencija verdant su uogienių cukrumi.

Reikės: 1 kg uogienių cukraus; 2 kg braškių.

Braškių uogienė

Braškes nuplauname, nuskabome kotelius. Sudedame į puodą. Šiek tiek pamaišome su mediniu šaukštu, kad braškės pasitrintų ir išleistų savo sultis. Užverdame. Sudedame cukrų ir paverdame apie 15 min. supilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainiukus.

Apverčiame dangteliais žemyn. Aš visada uogienes prikloju storu rankšluosčiu ir laukiu, kol atvės. Tada uogienių stiklainiukai keliauja į rūsį. Ir laukia žvarbaus rudens, ar šaltos žiemos popietės, kad nors truputį galėtų priminti vasaros skonį. 


Rašyti komentarą...
J
Juna
2021-07-13 12:30:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
Vat tai receptas. Cha cha cha
Atsakyti
0

I
Irena
2021-07-19 15:29:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nebus l.skani. per ilgai virta. Pabandymui ( nedidelis kiekis) mano senas receptas. Į švarią keptuvę sudėkite vieną stiklnę braškių. Jei labai didelės uogos tai supjaustykite per pusę ar į keturias dalis. Užpilkite kiek daugiau nei pusė stklinės cukraus. Kaitinkite keptuvėje kol užvirs. Tuomet įdėkite ant peilio galo citrinos rūgšties. Man skaniaukai daugiau cotrinos rūgšties. Dedu kiek daugiau. Skonio reikalas. Maišant užverda ir į sterilius stiklainius. Sekmės eksperimentuojant.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų