Tinklaraščio autorė Odeta dalinasi šiuo receptu.
Išeiga: ~6 vnt. 0,5l talpos stiklainių.
Reikės: 2 kg agurkų; 0,5 kg paprikos (raudonosios arba geltonosios); 0,5 kg svogūnų; 0,5 kg morkų; 1 nedidelės čili paprikos; 1 galvutės česnako; 1,5 v.š. druskos; 100 g cukraus; 100 g 9 proc. acto; 100 g saulėgrąžų aliejaus;
Į didelį dubenį dėkite pusiau ar pilnais griežinėliais pjaustytus agurkus, papriką – plonomis ir trumpomis juostelėmis, svogūnus - mažais kubeliais, morkas - sutarkuotas per burokinę tarką, čili papriką - smulkiais kubeliais, česnaką – išspauskite per česnakų spaustuvą.
Supilkite druską, cukrų, actą, aliejų ir gerai išmaišykite. Palikite stovėti kambario temperatūroje 2 val. ir būtinai kelis kartus per tą laiką permaišykite. Dėkite agurkus į pasterizuotus stiklainiukus (nepamirštant ir susidariusį skystį supilti) ir pridenkite iškaitintais dangteliais.
Imkite didelį puodą, ant dugno paklokite virtuvinį rankšluostį, išdėliokite stiklainius su agurkais, pripilkite vandens, kad apsemtų 3/4 stiklainio. Kai tik užvirs vanduo, virkite 12–15 min. Išimkite stiklainius iš puodo, stipriai užsukite dangtelius, apverskite stiklainį ant dangtelio, užklokite storu rankšliuoščiu ar pledu ir palikite per naktį, kad visiškai atvėstų.
Sandėliuokite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!