Apsisaugokite nuo peršalimo: užteks vos 2 ingredientų

Medus ir cinamonas yra du ingredientai, kurie kartu pasižymi nuostabiu skoniu ir tikrai gali pagardinti šventinius kepinius.  O kas, jei pasakytume, kad medus ir cinamonas yra ne tik skanus derinys, bet ir teikia nepaprastą naudą jūsų sveikatai?

Tai tiesa. Tūkstančius metų žmonės naudojo šias dvi sudedamąsias dalis gydyti negalavimus. Iš tikrųjų tradicinėje kinų medicinos praktikoje cinamonas buvo naudojamas kaip būdas stabilizuoti kūno temperatūrą. Medus buvo vertinamas dėl savybių šalinti toksinus, mažinti skausmą ir kovoti su dehidracija, rašoma foodprevent.com.

Medus

1. Greitai suvirškinami angliavandeniai

Medus siūlo paprastus angliavandenius arba natūralų cukrų, gaunamą iš augalų, kurie greitai virškinami, ir suteikia energijos, reikalingos naudoti, kai jums jos reikia. Tad jį vartoti galite prieš varžybas arba vietoj energijos suteikiančių gėrimų ir batonėlių.

2. Augaliniai junginiai, pilni antioksidantų

Bitės gauna nektarą iš augalų, todėl natūraliai daugelis antioksidantų, esančių tuose augaluose, patenka į nektarą, o galiausiai ir į medų. Antioksidantai yra labai svarbūs siekiant atsikratyti laisvųjų radikalų, kurie kenkia ląstelėms ir gali sukelti viso kūno ligas, įskaitant vėžį.

Remiantis tyrimais, antioksidantai sumažina širdies priepuolių, insultų ir kai kurių vėžio rūšių rizika, taip pat gerina akių sveikatą.

3. Antimikrobinės ir priešuždegiminės savybės, palengvinančios kosulį

Medus ilgą laiką buvo naudojamas kaip priemonė nuo kosulio, todėl jis yra pagrindinė daugelio lašų nuo kosulio sudedamoji dalis. Gydytojai (ir jūsų močiutė) gali skirti medaus, sumaišyto su šiltomis citrinų sultimis, kai skauda gerklę ar kosėjate.

Kaip paaiškėja, medus iš tikrųjų gali būti vienintelis reikalingas ingredientas dėl savo antimikrobinių ir priešuždegiminių savybių.

Cinamonas

1. Padeda išlaikyti stabilų cukraus lygį kraujyje

Nors cinamonas gali nesuteikti energijos, kaip daro medus, jo polifenolio antioksidantai gali padėti stabilizuoti jūsų energijos lygį.

Dėl savo sugebėjimo stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, cinamonas yra geras pasirinkimas 2 tipo cukriniu diabetu sergantiems žmonėms. Tiesą sakant, kelių tyrimų šia tema metaanalizė nustatė, kad cinamono vartojimas sumažina gliukozės kiekį kraujyje nevalgius.

REKLAMA

2. Antioksidantai ligų prevencijai

Panašiai kaip medus, cinamonas turi antioksidantus, kurie išlaisvina laisvuosius radikalus. Cinamonas turi polifenolius ir būtent šie galingi antioksidantai Honkongo universitete atliktame tyrime paskatino jį išsiskirti iš 26 prieskonių. Tyrimo metu cinamonas išmušė net tokius „supermaistus“ kaip česnakai ir raudonėliai.

3. Priešuždegiminės savybės, kurios taip pat padeda išvengti ligų

Uždegimai dažnai susiję su daugeliu ligų, įskaitant reumatoidinį artritą, astmą, tuberkuliozę, opinį kolitą, Krono ligą ir sinusitą, priežastimi ir netgi jų tvarumu. Buvo nustatyta, kad cinamonas turi priešuždegiminių savybių, padedančių išvengti tokių ligų kaip šios.

4. Padeda kovoti su bakterinėmis ir grybelinėmis infekcijomis

„Šaukštas cinamono padeda užkirsti kelią infekcijoms“, - dainuoja Mary Poppins. Nors tai gali būti ne visai tiesa ir nerekomenduojama (kaip matyti iš neseno cinamono valgymo iššūkio), cinamamaldehidas, vienas iš pagrindinių aktyviųjų cinamono komponentų, gali padėti kovoti su įvairiomis infekcijomis.

Cinamonas, kaip teigiama, gydo grybelių sukeliamas kvėpavimo takų infekcijas, taip pat gali sulėtinti ar visiškai sustabdyti tam tikrų bakterijų augimą.


Rašyti komentarą...
d
dar
2019-12-19 18:47:22
Pranešti apie netinkamą komentarą
reikėjo parašyti,kur tikro cinamono yra,nes prekybcentriuose ne visai tikras,bent internete buvo tokios informacijos
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų