REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Pasaulį išvydo 144000 kūdikis (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Šiais metais VšĮ Vilniaus miesto klinikinei ligoninei sukanka 60 metų. Renginių ciklas, skirtas šiai sukakčiai pažymėti, prasidėjo dar pavasarį.

9

Šiais metais VšĮ Vilniaus miesto klinikinei ligoninei sukanka 60 metų. Renginių ciklas, skirtas šiai sukakčiai pažymėti, prasidėjo dar pavasarį.

REKLAMA

Rugsėjo 13–ąją ligoninėje gimė 144 000 kūdikis. Smagus sutapimas, kad tai yra mergaitė, kaip ir pirmasis kūdikis, gimęs prieš 60 metų šioje ligoninėje.

 

Sunkus gimdymas

Laimingąją porą aplankyti ir pasveikinti nepraleido progos ir meras Remigijus Šimašius. Gimdyvei politikas padovanojo didžiulę puokštę gėlių ir palepino jauną mamą komplimentais.

„Ištraukėte loterijos bilietą“, – juokavo meras.

Tiesa, pasak tėvų, gimdymas buvo sudėtingas: „Personalas labai padėjo, praktiškai išgelbėjo gyvybę. Į ligoninę atvykome po pietų, o Meida gimė pirmą valandą nakties. Mergaitė labai didelė, todėl buvo sunku.“

Moteris gyrė Antakalnio ligoninės personalą ir negailėjo jiems komplimentų.

Merui pajuokavus apie antrąjį kūdikį, jaunasis tėvelis tik papurtė galvą: „Labai daug reikalų, dar tikrai neplanuojame.“

REKLAMA
REKLAMA

Tėvas buvo maloniai nustebintas, sužinojęs, kad Meida gimė jubiliejiniu skaičiumi: „Smagu, jaučiamės ypatingiau, bus gražus prisiminimas, bus ką papasakoti.“

REKLAMA

Ligoninės sienos matė visko 

„Didžiuojamės, kad vis daugiau gimdyvių pasitiki mūsų klinikos specialistais ir vieną svarbiausių savo gyvenimo įvykių atiduoda į mūsų rankas“, – sako Akušerijos ir ginekologijos klinikos vedėjas gydytojas akušeris ginekologas Ričardas Daunoravičius.

Per šešis dešimtmečius Antakalnio ligoninėje netrūko įsimintinų įvykių, daugybės išgelbėtų gyvybių ir netikėtų operacijų: čia užfiksuotas pirmasis atvejis šalies medicinos istorijoje, kai moteriai laparoskopijos būdu pašalintas 4, 4 kg sveriantis gimdos auglys.

Ligoninėje taip pat atlikta pirmoji Vilniuje naviko pašalinimo abliacija mikrobangomis, ir tai yra vienas naujausių inkstų vėžio gydymo metodų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų