Ruduo yra puiki proga gaminti cepelinus ir jais lepinti visą šeimą. Šie, kuriuos siūlo tinklaraštininkė, yra ne tik labai skanūs, bet ir aromatingi dėl naudojamų prieskonių. Išmėginkite ir nepasigailėsite. 

Cepelinai (Skanuskasneliai nuotr.)

Cepelinai (Skanuskasneliai nuotr.)

Jums reikės: 3kg nuskustų bulvių, 1a.š. druskos, 2v.š. krakmolo

Įdarui: 700g maltos mėsos, 1 svogūno, 1-1,5 a.š. druskos, 1 v.š. kapotų krapų, 2a.š. krakmolo, žiūpsnio džiovinto baziliko, žiūpsnio pipirų.

Bulvių 1 kg išvirti pasūdytame vandenyje, likusias sutarkuoti.

Nuo tarkuotų bulvių gerai nusunkti skystį. Nuspaustą skystį 5 min. palikti nusistovėti, tuomet nupilti ir dugne susirinkusį krakmolą dėti į tarkius.

Išvirusias bulves gerai nugarinti, kad liktų kuo mažiau drėgmės bei sutrinti iki košės.

Tarkius sumaišyti su virtomis bulvėmis, berti druskos bei krakmolo. Masę permaišyti iki vientisumo.

Faršą sumaišyti su kapotais svogūnais, prieskoniais, krakmolu. Permaišyti, kol prieskoniai vienodais pasiskirstys. Padalinti įdarą ir bulvių masę į 15 kamuoliukų.

Jei norisi glotnesnių cepelinų (kad paviršius nebūtų labai pasišiaušęs), į vandenį, kuriame virs cepelinai, galima supilti nuo tarkių likusį skystį.

Skanu su grietine, svieste kepintais svogūnais ar spirgais. Tai pat visai tinka stiklinė kefyro, ar trintas varškės-grietinės padažas.

Bulves cepelinams rinktis kuo krakmolingesnes.

Šaltinis: Skanūskąsneliai

Danguolė
2018-09-04 12:13:24
Oho naujiena. Prajuokinot!!!
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
rita 2018-09-05 16:00:02
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Cha cha nu tikrai sujuokino   ATSAKYTI
Ina 2018-09-05 10:33:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Ot naujiena kokia :)   ATSAKYTI
Gina 2018-09-04 20:49:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Nesupratau kur ta gudrybė , o kad krakmolą į įdarą , tai tik patiekalo sugadinimas   ATSAKYTI
Danguolė 2018-09-04 12:13:24
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Oho naujiena. Prajuokinot!!!   ATSAKYTI
Oho 2018-09-04 12:57:57
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Kokia pikta No be!  

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
Lietuvės konditerės darbai sužavėjo tarptautinio konkurso teisėjus (nuotr. asm. archyvo)
Apie konditerę Daivą Pečiulienę ir jos kuriamus įspūdingus tortus Lietuvoje jau yra girdėjęs ne vienas žmogus. Jos vardas garsiai skambėjo ir tarptautiniame konditerių konkurse ...
Vištienos troškinys su bulvių košės kepurėle (Nuotr. Samčio užrašai)
„Vaikai irgi valgė noriai, o ponas Samtis net pakartojimo prašė. Išvada? O išvada tokia, kad iš paprastų produktų galima susikurti vos ne 10 balų vertą vakarienę“, – sako ...
Rausvi blyneliai su morkų uogiene (nuotr. Organizatorių)
Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę ...
Purvinas kepimo indas  (nuotr. 123rf.com)
Jei mėgstate gaminti maistą, ir taip pat didžiuojatės švara tviskančiais namais, tuomet šis patarimas skirtas jums! Pridegę orkaitės indai su prisvilusiais maisto gabaliukais, ...
Grikiai su daržovėmis (Nuotr. Mukatanas)
„Mano košės visai paprastos, nebrangios, vos iš keleto sudedamųjų dalių. Kartais išsiverdu keturių grūdų košės, dar kartais – ryžių košės, bet dažniausiai – grikių košės ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų