REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Ernestui reikalinga pagalba

Šakių rajone gyvenančiam 18-mečiui abiturientui smogė žaibinė kraujo vėžio forma. Iki spalio mėnesio guvus ir apie gyvenimo tikslus svajojęs Ernestas Orintas dabar tesveria vos 53 kilogramus ir kasdien, gydomas Kauno klinikose, silpsta.

8

Šakių rajone gyvenančiam 18-mečiui abiturientui smogė žaibinė kraujo vėžio forma. Iki spalio mėnesio guvus ir apie gyvenimo tikslus svajojęs Ernestas Orintas dabar tesveria vos 53 kilogramus ir kasdien, gydomas Kauno klinikose, silpsta.

REKLAMA

Apie tai, kad sūnui būtina pagalba, tv3.lt žurnalistams papasakojo jauno vaikino mama Saulė Orintienė, nuolat budinti prie sūnaus.

Operacija suvaldė ligą

Ji atvira – niekada nebūtų pagalvojusi, kad jos šeimą užklups nelaimės. „Neseniai mano mamai buvo diagnozuotas piktybinis navikas, todėl reikėjo išimti akį.

Po to įvykio į viską pradėjau reaguoti jautriau ir kai spalio 28 dieną pamatėme, jog sūnui pažastyje padidėjo limfmazgis, sureagavau gana greitai ir rimtai“, - neslėpdama ašarų prakalbo Saulė.

Viskas prasidėjo kaip tik tada, spalio mėnesį. Nuo tos dienos, kaip pasakoja Saulė, gyvenimas apvirto aukštyn kojomis.

„Vos diagnozavus kraujo vėžį, medikai išpjovė sūnui limfmazgį, atliko penkias chemoterapijas ir situacija buvo suvaldyta.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pasveiko, atrodė, kad viskas pasitaisė, tačiau, deja, netrukus situacija ėmė blogėti“, - į prisiminimus leidosi S.Orintienė.

Liga atsinaujino žaibiškai

Viską pakeitė atlikta kaulų čiulpų transplantacija. Būtent po jos sūnaus sveikata, kaip pasakojo pašnekovė, ėmė prastėti. 

REKLAMA

„Balandžio 12 dieną sūnų parsivežėme į namus ir jam staigiai ėmė blogėti. Sūnus ėmė skųstis pilvo skausmu. Balandžio 18-ąją dieną sūnų vėl paguldė į ligoninę, nuo to laiko jam sparčiai blogėja.

Medikai sako, kad kraujo vėžys po transplantacijos smogė žaibiškai, liga atsinaujino.

Jis šiuo metu nešneka, nevalgo, yra maitinamas per zondą.

Žinau, kad jis girdi, ką jam šneku, tačiau pats su niekuo nešneka. Jis silpnas, o kai atsisėda, pradeda vemti, jį pykina“, - kalbėjo moteris.

Gyvybės kaina – ampulė už 7000 eurų

S. Orintienės teigimu, sūnui pasveikti likusi vienintelė galimybė – tai ampulė, kuri kainuoja 7000 eurų. Medikų teigimu, būtent ji gali sustabdyti vėžio plitimą. Tai tam tikra chemija, kuri šiuo metu yra vienintelė, galinti padėti.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikėtina, kad ji ir tolimesnis gydymas gali būti finansuojamas, tačiau, kaip medikai patys sako, kartais liga žengia greičiau negu dokumentų tvarkymas ir vaistų teikimas.

Kaip bebūtų, pinigų sūnaus gydymui reikės daug ir tai nėra tik vienkartinė kapsulė – bus reikalingi vaistai ir toliau.

Aš tikiu, kad mano sūnus pasveiks. Tikiu, kad tie pinigai, galintys išgelbėti jo gyvybę, atsiras“, - sakė Saulė ir kreipėsi į visus neabejingus Lietuvos žmones.

„Mums tie pinigai yra labai dideli ir mes jų neturime, tačiau aš tikiu, kad jie gali išgelbėti mano sūnaus gyvybę. Neprarandu vilties, nerodau sūnui emocijų, nes jis ir pats labai nuoširdžiai tiki, kad jam pagerės“, - atvirai kalbėjo S. Orintienė.

Norėdami padėti Ernestui, tai galite padaryti pervesti norimą pinigų sumą į mamos Saulės Orintienės banko sąskaitą Saulė Orintienė, LT057300010029266903. Paskirtyje nurodykite „Parama Ernestui“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų