REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
silkė su karamelizuotais svogūnais, džiovintais baravykais ir graikiniais riešutais (nuotr. tinklaraščio „Mukatanas“)

Kūčių vakarienei išbandykite šį itin lengvą silkės receptą, kuris nustebins tikrai ne vieną giminaitį. Tam jums neprireiks nei daug laiko, nei didelių pastangų. Receptu su skaitytojais dalinasi tinklaraščio „Mukatanas" autorė Simona. 

4

Kūčių vakarienei išbandykite šį itin lengvą silkės receptą, kuris nustebins tikrai ne vieną giminaitį. Tam jums neprireiks nei daug laiko, nei didelių pastangų. Receptu su skaitytojais dalinasi tinklaraščio „Mukatanas" autorė Simona. 

REKLAMA

„Tikriausiai tai yra labiausiai džiuginantis silkės patiekimo būdas per Kūčias: itin turtingo skonio, lengva paruošti iš anksto. Kai kurie netgi sako, kad geriausias sezoninis desertas yra būtent ši silkė", – sako Simona. 

Silkė su karamelizuotais svogūnais, džiovintais baravykais ir graikiniais riešutais

Reikės:

30 g džiovintų baravykų ar kitų kokybiškų džiovintų miško grybų, 60 g graikinių riešutų, 1 labai didelio arba dviejų vidutinio dydžio svogūnų, 4 valgomųjų šaukštų aliejaus kepimui, Druskos, 1/4 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus , Šviežiai maltų juodųjų pipirų, 1 išdorotos ir nusūrintos silkės (t.y. 2 filė)

Gaminimas:

1. Grybus nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2-3 valandoms brinkti. Tuo tarpu mažoje sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies paskrudinkite nedideliais gabalėliais sulaužytus graikinius riešutus.

REKLAMA
REKLAMA

Prižiūrėkite, kad nesudegtų. Atidėkite į šalį, kol prireiks.

2. Kai grybai išbrinks/suminkštės, svogūnus nulupkite ir supjaustykite apie pusės centimetro storio griežinėliais.

REKLAMA

3. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Šiek tiek sumažinkite ugnį. Supilkite aliejų ir suberkite svogūnus. Uždenkite keptuvę ir palikite 5 minutėms svogūnus kaisti, nemaišant ir neatidarinėjant.

4. Tuo metu išmirkytus grybus sudėkite į nedidelį prikaistuvį, užpilkite perkoštu vandeniu, kuriame jie mirko ir užvirkite. Vos vos pasūdykite ir ant mažos ugnies virkite 15-20 minučių, kol bus minkšti.

5. Po penkių minučių keptuvę nudenkite, sumažinkite ugnį iki mažos, įmaišykite 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir cukrų. Keptuvės nedenkite ir, vis pamaišant, kepkite svogūnus apie 15 minučių, kol ims keisti spalvą ir taps saldūs.

REKLAMA
REKLAMA

Prižiūrėkite, kad nepridegtų. Jei svogūnai apskrus greičiau, nei išvirs grybai, juos prasčiausiai trumpam atidėkite į šalį.

6. Nuo grybų nusunkite vandenį (nuovirą pasilikite) ir supjaustykite juos smulkiomis juostelėmis. Suberkite į karamelizuotus svogūnus (kaip tik šiuo metu jie jau turėtų būti paruošti), supilkite 2 valgomuosius šaukštus grybų nuoviro.

Šiek tiek padidinkite ugnį ir vis maišant kepkite apie 5 minutes.

Suberkite paskrudintus riešutus ir pakaitinkite dar 2 minutes. Gausite tirštą "užklotą". Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Šį "užklotą" iškrėskite į lėkštę ir palikite visiškai atvėsti. Paragaukite ir atsižvelgdami į silkės sūrumą, jei reikia, įmaišykite dar žiupsnelį druskos.

7. Vieno centimetro pločio gabalėliais supjaustykite silkės filė ir sudėkite į pailgą lėkštę.

8. Silkę uždenkite atvėsusiu grybų, svogūnų ir riešutų "užklotu".

Daugiau receptų rasite:http://mukatanas.blogspot.se/

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų