REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi žinome, kaip gali būti sunku laikytis sau duotų Naujųjų metų pažadų. Jei vienas jų buvo numesti svorio, bet nepavyko, jūs ne vieni, tačiau šiais metais galite viską apversti aukštyn kojomis ir imti keistis.

Visi žinome, kaip gali būti sunku laikytis sau duotų Naujųjų metų pažadų. Jei vienas jų buvo numesti svorio, bet nepavyko, jūs ne vieni, tačiau šiais metais galite viską apversti aukštyn kojomis ir imti keistis.

REKLAMA

Dr. Rohini, kuris specializuojasi dietos ir mitybos srityje, dalijasi keliomis gudrybėmis, kad pavyktų išlaikyti motyvaciją.

Žinokite, kodėl tai darote

Svarbu suprasti, kodėl jums rūpi šis tikslas. Kad pasisektų, labai svarbu suprasti, kodėl siekiate savo tikslo. Ar tai kažkas, ką darote dėl savęs ir pasitikėjimo savimi? Ar darote tai todėl, kad suspėtumėte visur su vaikais? 

Tai puikūs argumentai. Jūsų tikslus bus lengviau išlaikyti, jei rasite bent vieną priežastį, kodėl tai darote.

Neišsikelkite neįgyvendinamų tikslų

Padaryti savo tikslą nepasiekiamą yra lengviausias būdas jo nepasiekti. Pavyzdžiui, apsisprendimas daugiau niekada nevalgyti mėgstamo patiekalo yra nesėkmės receptas.

REKLAMA
REKLAMA

Verčiau išsikelkite sau realų tikslą, pavyzdžiui, venkite vieno ar kito maisto dažniau nei darote šiuo metu, rašo indiatimes.com.

Ruoškitės iš anksto

Pasižadėkite pirmąją metų dieną, o ne Naujųjų išvakarėse. Ji lauksite iki paskutinės minutės, jūsų sprendimui įtakos turės tos dienos nuotaika.

REKLAMA

Vietoj to, tai turėtų būti sugalvota gerokai anksčiau nei gruodžio 31-ąją.

Turėkite planą

Susidarykite planą, kaip susitvarkysite su pagunda praleisti apsilankymą sporto salėje ar suvalgyti pyrago gabalėlį.

Tai gali būti draugo pagalba, pozityvus mąstymas ar pokalbis su savimi, priminimas apie savo tikslą.

Kalbėkite apie tikslus su kitais

Neslėpkite savo Naujųjų metų pažadų. Pasakykite savo draugams ir šeimos nariams, kad jie palaikytų jūsų pastangas pagerinti sveikatą arba pakeisti save į gerąją pusę.

Geriausias scenarijus yra susirasti draugą, kuris turėtų tokius pačius Naujųjų metų pažadus ir galėtumėte motyvuoti vienas kitą.

REKLAMA
REKLAMA

Apdovanokite save

Jei nusprendėte maitintis sveikiau, teks pamiršti saldainių dėžę kaip apdovanojimą. Vietoj to, apdovanokite save už savo pasiekimus darydami tai, kas jums patinka ir neprieštarauja pažadui.

Jei laikotės savo pažado maitintis sveikiau, apdovanokite save nauja treniruočių įranga arba kelione į kiną su draugu.

Kiekvieną dieną mankštinkitės

Turėtumėte mankštintis kiekvieną dieną, nepaisant jūsų tikslų. Fizinė veikla naudinga ne tik tiems, kurie bando numesti svorio, bet ir plačiajai visuomenei, nes prisideda prie bendros sveikatos būklės.

Ruoškite maistą patys

Pirmiausia turite nustatyti, kokios mitybos laikysitės mesdami svorį. Dėl to jums galimai reikės atskiro meniu ir kitokių patiekalų, tačiau užuot pasikliovę kitais, ruoškite maistą patys. Taip būsite įsitikinę, kas yra jūsų maiste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stebėkite savo progresą

Sekite savo mažas pergales. Trumpalaikių tikslų lengviau laikytis, o kiekviena maža pergalė padės išlaikyti motyvaciją. Užuot sutelkę dėmesį į 30 kilogramų numetimą, susikoncentruokite ties pirmaisiais penkiais.

Veskite valgymo dienoraštį, kuris padės išlikti teisingame kelyje ir apsidovanokite save 5 eurais už kiekvieną numestą kilogramą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų