REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Kambarys prieš ir po tvarkymo, Ieva su šeima (tv3.lt fotomontažas)

29-erių kaunietė Ieva Radzevičienė kartu su savo šeima jau kuris laikas planuoja persikelti į kiek atokesnę gyvenvietę Vilkiją. Čia šeima pastaruoju metu atlieka senos sodybos tvarkymo darbus, kurioje randama daug senų daiktų. Būtent jie kaunietei yra tarsi mažas aukso lobis, mat moteris itin mėgsta senus daiktus prikelti naujam gyvenimui. 

15

29-erių kaunietė Ieva Radzevičienė kartu su savo šeima jau kuris laikas planuoja persikelti į kiek atokesnę gyvenvietę Vilkiją. Čia šeima pastaruoju metu atlieka senos sodybos tvarkymo darbus, kurioje randama daug senų daiktų. Būtent jie kaunietei yra tarsi mažas aukso lobis, mat moteris itin mėgsta senus daiktus prikelti naujam gyvenimui. 

REKLAMA

Kaunas šiuo metu Ievai Radzevičienei ir jos vyrui yra pusiaukelė, nes nė vienas iš sutuoktinių nedirba Kaune. Vyras dirba Babtuose, o ji – Lekėčiuose.

Bute per ankšta

Ketverių metų sūnų auginančiai šeimai butas mieste tapo ankštokas ir šie supratę, kad Kaune jų niekas nelaiko, nusprendė ieškoti vietos arčiau gamtos, kur galėtų pasistatyti savo namą.

Taip šeimai kilo mintis nusipirkti sklypą Vilkijos miestelyje – čia ne tik bus mokykla, į kurią ateityje galės eiti sūnus, bet ir iki darbų Ievai ir jos vyrui bus nesunku nukeliauti:

REKLAMA
REKLAMA

„Visą laiką norėjosi namo, tai tiesiog pradėjom galvoti, kur tą namą pastatyti. Dairėmės ir aplink miestą, bet aš vis tiek kažkaip labiau norėjau prie gamtos, tylos. Tuomet rinkomės miestelį kažkokį, kur būtų patogu ir man, ir vyrui į darbą važiuoti.

REKLAMA

Taip ir išsirinkome Vilkiją. Tada pradėjom ieškoti ir sklypo, ir namo. Žiūrėjome, kokie variantai yra, taip radom tą, kurį ir nusipirkom.“

4 sunkvežimiai šiukšlių

Ieva tikina, kad iš pradžių namelį, kuris stovi sklype Vilkijoje, norėjo nugriauti, tačiau pasikeitus naujo namo statybos planams, senojo griovimo darbai taip pat pasistūmė į vėlesnį laiką.

Taip Ieva kartu su vyru nusprendė namelį aptvarkyti, kad savaitgaliais atvažiavus būtų bent kur nuo lietaus pasislėpti. Paklausta, nuo ko pradėjo remontą, moteris, šypteli, kad nuo valymo:

REKLAMA
REKLAMA

„Tas namelis įspūdingai baisus buvo (juokiasi), pradėjome nuo kuopimo. Gal keturi sunkvežimiai į sąvartyną išvažiavo, kas buvo išsaugojama, tai išsaugota, kas buvo sudeginama, tas sudeginta. Tie keturi sunkvežimiai buvo tokie, kur su tais daiktais jau nieko nepadarysi ir tai dar toli gražu ne viskas.“

Kuopdama namelį Ieva pradėjo svarstyti, kad būtų įdomu jį pagražinti su minimaliomis išlaidomis ir kai jau ateis laikas griauti – jis grius gražesnis nei prieš tai.

Rado net protezus

Kadangi buvusi namo šeimininkė buvo senyvo amžiaus moteris, kuri vieną dieną išvažiavo į ligoninę ir namo nebegrįžo, tvarkymo metu Ieva rado daugybę įvairių daiktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas jų įsimintinesnis – dantų protezai. Tačiau tikrai ne visi daiktai buvo išmesti. Šeima pasiliko ir įvairių baldų. Taip atsirado pomėgis atnaujinti daiktus, kurie, atrodo, turėtų būti išmesti.

Namelio palėpėje rasti kalėdiniai žaisliukai įgavo naują išvaizdą, kai Ieva šiuos nudažė dažais sumaišytais su soda. Moteris svarsto, kad tai greičiausiai buvo pats pigiausias jos atnaujintas daiktas. O brangiausias – spintelė knygoms laikyti:

„Kol kas kaip ir didžiausias yra vaiko kambariui, čia jau į butą parsivežėme šitą spintelę-knygų lentyną. Ją pasiėmiau iš atiduotuvės Kaune ir tokią spintelę padariau. Visą laką nušlifavau, gruntavau ir tada dažiau. Ir galvoju, kad dar reikės dėti sluoksnį dažų ir lako, nes per mažai.“

REKLAMA

Įkvėpimo randa internete

Ieva su savo „Instagram“ sekėjais daiktų atnaujinimo pasiekimais dalijasi dar neilgai, todėl įkvėpimo semiasi ir mokosi iš kitų, tokį patį hobį turinčių bendraminčių.

„Pagalbos visada rasi internete, ypač „Facebook“ grupėje „Prieš ir po“. Aš iš pradžių ten labai daug laiko praleidau, nes ten tikrai daug informacijos ir patarimų galima paklausti, tikrai žmonės patars. Arba susirasti kituose socialiniuose tinkluose kas tuo užsiima kaip darbu, tai ten tikrai daug pavyzdžių įdeda kaip ką darė. Nufilmuoja, parašo produktus, ką naudoja, tai tik pasiieškoti reikia, tikrai nėra sudėtinga“, – dalijasi Ieva.

REKLAMA

Moteris juokauja, kad dirbti staliaus ar statybų darbus jai yra kur kas mieliau, nei suktis virtuvėje.

Vyras šį žmonos pomėgį iš pradžių vertino kiek skeptiškai ir būtų sutikęs daugelį daiktų prieš juos Ievai atnaujinant išmesti, tačiau dabar jo nuomonė pasikeitė:

„Jis mielai viską mestų lauk, bet jau susitaikė. Mato, kad kitaip nieko nebus, tai ne tik, kad nieko nesako, bet dar ir padeda (juokiasi).“

Grius gražesnis nei anksčiau

Namelis, kurį įvairiausiais būdais stengiasi pagražinti Ieva, vis tiek bus nugriautas, tačiau jis grius gražesnis nei pirkimo dieną. Moteris tikina, kad pritaikyti gyvenimui seną namelį – misija neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų remontas yra lyg pleistras ant atviro lūžio. Norint renovuoti tą namelį gyvenimui, tuo neužsiimčiau. Ir rąstai papuvę, grindų ten išvis nėra, beviltiška man atrodo. Norime pasidaryti vietą tiesiog pasibuvimui, o paskui tegul griūna gražus.“

Ievos patirtį remontuojant namelį bei atnaujinant įvairius daiktus sekti galite socialiniame tinkle „Instagram“ paskyroje „pasidarysiu_pati“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų